Ν. Δένδιας: Ο Κωνσταντίνος Καραμανής εκφράζει τις δικές μας ιδεολογικές θέσεις και προδιαγράφει το δικό μας μέλλον

 
dendias

Ενημερώθηκε: 22/05/24 - 16:33

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Δένδιας δεν άφησε αναπάντητη την αναφορά του κ. Νατσιού, πως η ΝΔ χρησιμοποιεί καιροσκοπικά το όνομα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, για να ασκήσει κρητική στην πολιτική της ΝΔ, όσον αφορά τη Βόρεια Μακεδονία, τα θαλάσσια πάρκα και τα ελληνοτουρκικά.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εκφράζει τις δικές μας ιδεολογικές θέσεις και προδιαγράφει και το δικό μας μέλλον, υπογράμμισε, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Ν. Δένδιας, σχολιάζοντας την αναφορά του προέδρου της ΚΟ Νίκη, Δ. Νατσιού, ότι η ΝΔ χρησιμοποιεί με καιροσκοπισμό το όνομα του ιδρυτή της. «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι ο ιδρυτής της δικής μας παράταξης και εκφράζει τις δικές μας ιδεολογικές θέσεις, το δικό μας παρελθόν και προδιαγράφει και το δικό μας μέλλον» τόνισε ο κ. Δένδιας, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την ίδρυση του Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας.

    Παράλληλα, και απαντώντας σε σχετική κριτική του κ. Νατσιού, ο κ. Δένδιας είπε ότι ουδέποτε ο ίδιος έκανε δήλωση στην οποία εξέφρασε επιφύλαξη για το τι συζητείται πίσω από τις κλειστές πόρτες κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού. «Επίσης, ουδέποτε έκανα δήλωση ότι υπάρχει διεύρυνση στην συζητούμενη ελληνοτουρκική ατζέντα. Είπα, πράγματι, ότι υπάρχει διεύρυνση στην τουρκική ατζέντα. Αυτό έχει μια τεράστια διαφορά από το προηγούμενο».

    Όσον αφορά τα θαλάσσια πάρκα, ο κ. Δένδιας είπε ότι «έχει τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης: να το επαναλάβω στην αίθουσα. Είναι προφανές ότι η Τουρκία δεν έχει το οποιοδήποτε δικαίωμα στην ευρύτερη περιοχή των Κυκλάδων. Είπα, δε, ξεκάθαρα αν θυμάστε, όταν είχα ερωτηθεί, ότι το μόνο που μένει είναι η Τουρκία… να θέσει ζήτημα στους Παξούς και τους Αντίπαξους…».

    Από την πλευρά του, ο κ. Νατσιός είπε ότι αφού ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι ο εκφραστής της παρατάξεως σας «δεν θα έπρεπε να ακούγεται από κανένα βουλευτή σας [..] το Βόρεια Μακεδονία».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Tags