Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τα καύσιμα - Στα 85 ευρώ η επιδότηση

 
upourgiko mitsotakis anakoinoseis

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 21/06/22 - 12:00

Το στίγμα των νέων παρεμβάσεων για τη στήριξη των νοικοκυριών έναντι των υψηλών τιμών στα καύσιμα, μέσω του Fuel Pass, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Όπως είπε η επιδότηση για το επόμενο τρίμηνο από τα 45 ευρώ πηγαίνει 85 ευρώ ενώ για τα νησιά το ποσό της επιδότησης φτάνει τα 100 ευρώ.

Αυξάνεται στα 80 ευρώ (από 45) για τα αυτοκίνητα και στα 60 ευρώ από τα 35 για τα δίκυκλα η επιδότηση στα καύσιμα για το επόμενο τρίμηνο, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

.Στα νησιά, η επιδότηση θα είναι 100 ευρώ για τα αυτοκίνητα και 70 ευρώ για τα δίκυκλα.

Η νέα παρέμβαση της κυβέρνησης στα καύσιμα που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου και θα έχει διάρκεια τρεις μήνες, έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι επεκτείνεται χρονικά η επιδότηση στην αντλία για το diesel κίνησης. Η επιδότηση παραμένει στα 12 λεπτά το λίτρο, ενώ με τον ΦΠΑ φτάνει τα 15 λεπτά το λίτρο.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε, επιπλέον, ότι επισπεύδεται η επιστροφή φόρου για τους αγρότες.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε εξάλλου ότι η κυβέρνηση έλαβε το τελικό «πράσινο φως» από την Κομισιόν για την παρέμβαση που θα γίνει τον Ιούλιο σε ό,τι αφορά τιμή του ρεύματος.

Στις 15.00, θα ακολουθήσει η εξειδίκευση των μέτρων από τον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Γεωργαντά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ