Πολιτική συμφωνία θα διεκδικήσει ο Τσίπρας για την άρση του αδιεξόδου με τους δανειστές

Πολιτική συμφωνία θα διεκδικήσει ο Τσίπρας για την άρση του αδιεξόδου με τους δανειστές
Ενημερώθηκε: 11/02/17 - 09:41

Τους τόνους έναντι των δανειστών και κυρίως έναντι του ΔΝΤ αναμένεται να ανεβάσει σε λίγη ώρα στην εναρκτήρια ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει για μια ακόμη φορά πολιτική συμφωνία σε ανώτατο επίπεδο προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση μακριά από τις «παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ».

Σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος, η χθεσινή δήλωση του Γ. Ντέισελμπλουμ ότι υπάρχει έδαφος να επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα την προσεχή εβδομάδα «δεν απηχεί πλήρως την πραγματικότητα» αφού δεν υπήρξε συμφωνία, με δεδομένη την απαίτηση των δανειστών όλη η συζήτηση και φυσικά οι τελικές αποφάσεις να ληφθούν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα.

Απαίτηση που οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης δεν δέχθηκαν με δεδομένο ότι τα τεχνικά κλιμάκια έχουν σαφείς εντολές με βάση τις απαιτήσεις των θεσμών, τις οποίες η Αθήνα έχει απορρίψει, και τίποτε άλλο πέραν αυτών.

Το πλέον πιθανό είναι ο κ. Τσακαλώτος θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες για έναν ακόμη γύρο συνομιλιών, ενώ ο Πρωθυπουργός αναμένεται να έχει τηλεφωνικές επικοινωνίες με Ευρωπαίους ομολόγους του προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο...

Σχετικά Θέματα:

Μίνι Eurogroup: Από την αισιοδοξία στην εμπλοκή

Κοινό μέτωπο Ευρωπαίων-ΔΝΤ και τελεσίγραφο στην Ελλάδα

Άτυπο Eurogroup για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες

Ευρωζώνη - ΔΝΤ κατέληξαν σε συμφωνία για κοινή στάση για την Ελλάδα

Κρίσιμες συναντήσεις Εκλ. Τσακαλώτου για άρση αδιεξόδου - Συνάντηση και με Μέρκελ; 

Επαφές Τσακαλώτου για να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση