Σαμαράς κατά Μητσοτάκη για την "αποκαθήλωση" Γεωργιάδη

 
Σαμαράς κατά Μητσοτάκη για την "αποκαθήλωση" Γεωργιάδη

Ενημερώθηκε: 19/11/16 - 10:02

Μήνυμα μέσω της ιστοσελίδας antinews έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον "γαλάζιο" ανασχηματισμό. Και η άποψή του ήταν ιδιαίτερα σκληρή! Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί, ότι με τις επιλογές, που έκανε στα πρόσωπα της νέας "σκιώδους κυβέρνησης" ο Κυριάκος Μητσοτάκης, "ο Αλέξης θα κυβερνά για μιά δεκαετία ακόμη και οι νέοι της ΝΔ θα γεράσουν περιμένοντας τις πρόωρες εκλογές".

Νέας Δημοκρατία

Ιδιαίτερα αιχμηρό ήταν και το σχόλιο για την επιλογή του προέδρου της ς να "αποκαθηλώσει" σιωπηρά τον εκλεκτό του κ. Σαμαρά, Άδωνι Γεωργιάδη και να τον τοποθετήσει τομεάρχη Άμυνας. Χαρακτήρισε μάλιστα την κίνηση αυτή ως... "μετάθεση στην παραμεθόριο" και προσπάθεια να απομακρυνθούν "οι ενοχλητικές φωνές όπως του Άδωνι π.χ. που ήταν και ο μόνος που έκανε σκληρή αντιπολίτευση".

Τα χτυπήματα όμως "κάτω από την μέση" συνεχίσθηκαν και για την επιλόγη του Κ. Μητσοτάκη, για τον πλέον στενό του συνεργάτη, τον Τάκη Θεοδωρικάκο. "Το να εμπιστευτείς στον Θεοδωρικάκο τον πολιτικό σχεδιασμό και την επικοινωνίας του κόμματος έχει κι ένα ρίσκο" γράφει το antinews. Και συνεχίζει "o γκαλοπολόγος, μόνιμος υπάλληλος του Mega και του Καλογρίτσα, δεν φημίζεται για το... στρατηγικό σχέδιό του, αλλά εν πάση περιπτώσει ας του ευχηθούμε καλή επιτυχία".

Η σκληρή επίθεση στα πρόσωπα του ανασχηματισμού, διανθίζεται και από αρκετή δόση ειρωνείας, για το γεγονός, ότι οι επιλογές Μητσοτάκη δεν άγγιξαν την κοινωνία και κυρίως τους οπαδούς της παράταξης: "Αθηναίοι, προσοχή, μη κατεβείτε σήμερα στο Σύνταγμα. Θα υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση. Πλήθη Ελλήνων, Νεοδημοκρατών και μη, βγήκαν να πανηγυρίσουν για την... σκιώδη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ενθουσιασμός σε όλη την Ελλάδα για την κυβέρνηση της... πεδιάδας, κι όχι του βουνού. Μάχιμοι οι νέοι σκιώδεις υπουργοί θα δώσουν τον καλό αγώνα για να ανατραπεί η κυβέρνηση Τσίπρα. Κι αυτό ο κόσμος το αναγνωρίζει και γι' αυτό σπεύδει μαζικά στην πλατεία Συντάγματος. Ελπίζουμε μόνο μην πάει και στην πλατεία... Κλαυθμώνος, εκεί που κάποτε έπεφτε πολύ... κλάμα".

Όπως εκτιμούν στελέχη της ΝΔ, η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να "εκτοπίσει", ντύνοντας στο... "χακί", από την ηγετική ομάδα της Πειραιώς, τον κ. Γεωργιάδη θα προκαλέσει κραδασμούς στο εσωτερικό της παράταξης. Και οι πρώτες δονήσεις έρχονται από την "ιντερνετική φωνή" του κ. Σαμαρά, το αξιόλογο κατά τα άλλα antinews.

Τα ίδια στελέχη, μάλιστα, έλεγαν, ότι η κίνηση αυτή του κ. Μητσοτάκη, ίσως είναι η θρυαλλίδα, για την δημιουργία, στα δεξιά της ΝΔ, κόμματος με αρχηγό τον κ. Γεωργιάδη και την στήριξη του κ. Σαμαρά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παραμένει αντιπρόεδρος ο Άδωνις Γεωργιάδης στην ΝΔ;

Ανακοινώθηκε ο γαλάζιος ανασχηματισμός - Αυτοί είναι οι νέοι τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας

Δρομολογεί την έξοδό του ο Άδωνις Γεωργιάδης

Μπάκογιαννη: Άτυχείς οι δηλώσεις του Άδωνι και της Ασημακοπούλου

Θερμή χειραψία Αδωνι - Κουμουτσάκου για «τα μάτια του κόσμου»

Ο Γιώργος Βλάχος "αδειάζει" τον Άδωνι Γεωργιάδη