Σία Αναγνωστοπούλου: Μια «π@@@α» του Νότου απαντά στον Ντάισελμπλουμ (ΦΩΤΟ)

 
Σία Αναγνωστοπούλου: Μια «π@@@α» του Νότου απαντά στον Ντάισελμπλουμ (ΦΩΤΟ)

Ενημερώθηκε: 23/03/17 - 12:55

«Κάθε δράση φέρνει και αντίδραση», μας μάθαιναν στο σχολείο. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τέως αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου αποφάσισε να απαντήσει στους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς του Γερούν Ντάισελμπλουμ με μια αντίστοιχα αιχμηρή απάντηση.

Η βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος υπέγραψε μια ανάρτησή της στο δικτυακό τόπο Facebook, ως «πουτάνα του Νότου», θέλοντας να αναδείξει και την σεξιστική χροιά των δηλώσεων του προέδρου του Eurogroup.

Καλεί τις γυναίκες να υπογράψουν κοινή διακήρυξη κατά των επίμαχων δηλώσεων και του Ολλανδού πολιτικού, με σκοπό να αποσταλεί στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής στη Ρώμη.

Η επίμαχη ανάρτηση:

«Η Ευρώπη της Δημοκρατίας, της διαλεκτικής, της ισότητας επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά δια στόματος Ντάισελμπλούμ. Οι Νότιοι φάγανε τα λεφτά στις γυναίκες και το αλκοόλ. Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Ότι η πολιτική διεξάγεται με όρους πολιτισμικών χαρακτηριστικών; Δεν υπάρχουν ιδεολογίες, δεν υπάρχουν πολιτικές, υπάρχουν οι "Νότιοι" και οι "Βόρειοι" (κατά το χριστιανοί-μουσουλμάνοι). Ότι οι γυναίκες για την Ευρώπη των δικαιωμάτων και της έμφυλης ισότητας είναι το "λάφυρο" των απολίτιστων Νότιων που τρώνε τα λεφτά των πολιτισμένων Βόρειων (η πολιτική ανάμεσα σε άνδρες, οι γυναίκες "λάφυρο"). Ότι οι Νότιες είναι λίγο ως πολύ "πουτάνες" (άβουλα πλάσματα που τρέφονται από τους απολίτιστους);

Η Ευρώπη γιορτάζει τα 60 χρόνια της, και ο κ. Ντάισελμπλουμ (και διάφοροι άλλοι) διαφεντεύουν το μέλλον της. Καλώ τις "πουτάνες" γυναίκες του Νότου να υπογράψουμε διακήρυξη η οποία πρέπει να σταλεί στη Ρώμη και να διαβαστεί. Καλώ τις "πουτάνες" του Νότου να αναδείξουμε το ματσό πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού (περί αυτού πρόκειται), να αναδείξουμε το αντιδημοκρατικό πρόσωπο της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης. Το ζήτημα δεν είναι "γυναικεία" υπόθεση. Αλλά, όπως έλεγε η Σιμόν ντε Μποβουάρ, στις περιόδους κρίσης (πόλεμος, φτώχεια, κλπ) οι γυναίκες (όπως και οι αδύναμες κοινωνικά τάξεις) πληρώνουν πρώτες τη νύφη.

Μία "πουτάνα" του Νότου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ν. Κοτζιάς: αποφάσεις της ΕΕ, όπως αυτή της κατανομής προσφύγων, θα πρέπει και να εφαρμόζονται

Μετακλητοί υπάλληλοι στη Βουλή έγιναν αορίστου χρόνου - Ο ΣΥΡΙΖΑ φτιάχνει τον δικό του κομματικό στρατό

Στη Ρώμη ο Τσίπρας για το μέλλον της Ευρώπης