Στο Άγιο Όρος ο Κυρ. Μητσοτάκης για την “ΝΙΚΗ” (ΒΙΝΤΕΟ)

 
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ενημερώθηκε: 26/05/23 - 22:08

Το επόμενο Σαββατοκύριακο 3 και 4 Ιουνίου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον γιο του Κωνσταντίνο ,αναμένεται να βρεθεί στο Άγιον Όρος. Σύμφωνα με δημοσιογραφικής πληροφορίες η πολιτική στόχευση της επίσκεψής του είναι σαφής, καθώς υπάρχουν μονές που έδωσαν «γραμμή» προς το κόμμα "Νίκη". 

Συγκεκριμένα , ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί την ερχόμενη Παρασκευή στη Λάρισα και πιθανόν σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας και το Σάββατο 3 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, όπου θα έχει επαφές με κομματικά στελέχη. Το βράδυ του Σαββάτου θα μεταβεί στο Άγιον Όρος, όπου θα παραμείνει όλη την ημέρα της Κυριακής.

Πρόκειται για μια οφειλόμενη επίσκεψη, καθώς στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του δεν ταξίδεψε στο Περιβόλι της Παναγίας.

Στην πρόσφατη μεταφορά της εικόνας του «Άξιον Εστί» στην Αθήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας, -ήταν προγραμματισμένο να δει την Ιερά Κοινότητα, αλλά τελευταία στιγμή το πρόγραμμα άλλαξε- τα οποία του εξέφρασαν την επιθυμία τους να επισκεφτεί το Άγιον Όρος κι εκείνος δεσμεύτηκε ότι  αυτό θα γίνει μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίσκεψη θα είναι προσκυνηματικού χαρακτήρα και αν τελικά ο κ. Μητσοτάκης και η συνοδεία του διανυκτερεύσουν στο Άγιον ΄Ορος, αυτό θα γίνει είτε στη Μονή Βατοπεδίου είτε στη Σίμωνος Πέτρα, είτε στη Μονή Ξενοφώντος, η τελευταία μάλιστα ήταν αυτή που επισκέπονταν ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης όταν βρισκόταν στο Όρος.

Στις Καρυές θα τον υποδεχτούν τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας και συγκεκριμένα ο Πρωτοεπιστάτης π.Χριστοφόρος ΙΒηρίτης, ο π.Νικηφόρος από τη Μονή Φιλοθέου, ο π. Θεόφιλος από τη Μονή Παντοκράτορος και ο π.Ιερώνυμος από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται το Άγιον Όρος ως αρχηγός πολιτικού κόμματος και ως εκ τούτου δεν μπορεί να του γίνει υποδοχή πρωθυπουργού, ούτε να τον δεχτεί η Ιερά Κοινότητα, καθώς συναντά μόνο εν ενεργεία αρχηγούς κρατών και  πρωθυπουργούς.

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Περιβόλι της Παναγίας γίνεται δύο εβδομάδες μετά τις εκλογές του Μαΐου όπου το κόμμα ΝΙΚΗ, με ποσοστό 2,9% βρέθηκε μια ανάσα πριν την είσοδό του στη Βουλή και όπως έχει αποκαλυφθεί η ηγεσία και τα στελέχη του έχουν ερείσματα στο Άγιον Όρος.

Μεταξύ των Μονών που υποστηρίζουν ένθερμα τη ΝΙΚΗ είναι οι Μονές Φιλοθέου και Καρακάλλου, καθώς επίσης σκήτες, κελλιά και εξαρτήματα μονών, ενώ... μέντορας του κόμματος είναι ο π. Ευθύμιος από το κελλί της Αναστάσεως-Καψάλα, το οποίο αποτελεί εξάρτημα της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτας και βρίσκεται στις Καρυές. Ο π. Ευθύμιος και η Μονή Φιλοθέου έχουν σηκώσει μεγάλο μέρος της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΙΚΗΣ, βασιζόμενοι σε μια αντιεμβιλιαστική ρητορική -η μονή Φιλοθέου έχασε 7 μοναχούς από κορωνοϊό και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα-, αλλά και σε απόψεις που βασίζονται στο τρίπτυχο «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια».

Η επίσκεψη Μητσοτάκη δεν είναι άσχετη με την άνοδο του κόμματος ΝΙΚΗ και στόχο έχει να τονίσει την παρουσία του, ενώ πληροφορίες λένε πως θα αναφερθεί σε ένα μεγάλο πρόγραμμα για το Άγιον Όρος, το οποίο θα υλοποιηθεί από την επόμενη κυβέρνηση.ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ