Συνεργάτες Σαμαρά: Ούτε έδωσε εξηγήσεις, ούτε θα μπορούσαν να του ζητηθούν

 
Συνεργάτες Σαμαρά: Ούτε έδωσε εξηγήσεις, ούτε θα μπορούσαν να του ζητηθούν

Ενημερώθηκε: 29/01/20 - 20:59

Συνέχεια στο θέμα που προέκυψε με την απουσία του Αντώνη Σαμαρά από τη σημερινή ψηφοφορία στη βουλή για τη τροπολογία για την πολυϊδιοκτησία στο ποδόσφαιρο, που αφορούσε το θέμα της τιμωρίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ο κ. Αντώνης Σαμαράς ούτε έδωσε εξηγήσεις, ούτε του ζητήθηκαν, ούτε θα μπορούσαν να του έχουν ζητηθεί».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε θέσει από νωρίς θέμα κομματικής πειθαρχίας στη σημερινή ψηφοφορία, διαμηνύνοντας προς τους βουλευτές της Ν.Δ., ιδίως σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά, πως «η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων».

Κύκλοι από το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά σημείωναν πως έχει επιστρέψει από το ταξίδι του στις ΗΠΑ, που είχε ως αποτέλεσμα να απουσιάζει και από την ψηφοφορία για την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Τότε, πάντως, με επιστολή του είχε γνωστοποιήσει πως, αν παρίστατο, θα στήριζε την εκλογή της.

Επικοινωνία με Μητσοτάκη

επικοινώνησε με τον κ. Μητσοτάκη,

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό από δημοσιογραφικές πηγές ότι ο πρώην πρωθυπουργός, προκειμένου να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις, ο οποίος βρίσκεται στο Παρίσι, του εξήγησε τους λόγους της απουσίας του, οι οποίοι και έγιναν τελικώς δεκτοί.

Ακόμα, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές της ΝΔ ο κ. Σαμαράς "επικοινώνησε με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κ. Σταύρο Καλαφάτη και τον ενημέρωσε για τους λόγους της απουσίας του από τη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία της τροπολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στη Βουλή. Οι λόγοι της απουσίας του ήταν προσωπικοί".

Στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού μια ώρα μετά την ψηφοφορία, αφού διευκρίνισε ότι δεν έχει επικοινωνήσει πρόσφατα με τον κ. Σαμαρά, διέψευσε δημοσιεύματα ότι βρίσκεται σε νοσοκομείο ή ότι έχει προβλήματα υγείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Για «αυτοεξευτελισμό» της κυβέρνησης έκαναν λόγο κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την απουσία Σαμαρά από τη σημερινή ψηφοφορία.