Η Αγγλία ζει για τον τελικό

 
Η Αγγλία ζει για τον τελικό

Ενημερώθηκε: 11/07/21 - 10:19

Παραμονή του τελικού στο Γουέμπλεϊ, η Αγγλία έχει παραλύσει. Όλα κινούνται σε ρυθμούς EURO, ενώ οι Άγγλοι προσδοκούν μία θριαμβευτική νίκη επί της Ιταλίας.

Φρενίτιδα με το εθνικό φρόνημα στα ύψη. Σχολεία και επιχειρήσεις προσαρμόζονται για την ημέρα του αγώνα και την επομένη. Όλα τα αγγλικά πρωτοσέλιδα κοσμεί η Εθνική Αγγλίας, η σημαία, οι παίκτες της, ο προπονητής της. Όλοι κάνουν λόγο για έναν ιστορικό αγώνα που θα είναι κάτι περισσότερο από μια νίκη κυπέλου. Στις ειδήσεις υπάρχει αντίστροφη μέτρηση μέχρι τον αγώνα της Κυριακής, ενώ όλα έχουν ρυθμιστεί έτσι, ώστε κανείς να μην χάσει την μάχη της Αγγλίας απέναντι στην Ιταλία.

Ήδη έχει αποφασιστεί τα σούπερ μάρκετ να κλείσουν νωρίτερα την Κυριακή, ώστε οι υπάλληλοι να προλάβουν να δουν τον αγώνα από το πρώτο λεπτό. Τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν δώσει την άδεια στους μαθητές να έρθουν αργοπορημένοι τη Δευτέρα, ενώ η κυβέρνηση ζήτησε από τους εργοδότες να φανούν πιο ελαστικοί στην πιθανή αργοπορία των εργαζομένων τους. Σε αυτή τη φρενίτιδα η σημαία του Αγίου Γεωργίου κυματίζει σε δρόμους, στενά, ακόμα και στο πρωθυπουργικό διαμέρισμα του Μπόρις Τζόνσον. Σε εμπνευστή της εθνικής προσπάθειας έχει αναδειχθεί ο προπονητής της Εθνικής Αγγλίας Γκάρεθ Σάουθγκειτ, που χθες προσπάθησε να αφυπνίσει το μαχητικό πνεύμα των Άγγλων και κάλεσε το έθνος, αλλά και την ομάδα του, να «νιώσουν υπερήφανοι για τα επιτεύγματα της χώρας στη μακρόχρονη ιστορία της και να αφήσουν πίσω για λίγο όλα τα αρνητικά της».

«Σερ» ο προπονητής της Αγγλίας;

Σε μια άκρως βρετανική κίνηση το αγγλικό κράτος ήδη σκέφτεται να απονείμει τον τίτλο του «σερ» στον προπονητή της Εθνικής Αγγλίας Γκάρεθ Σάουθγκειτ, αλλά και στον αρχηγό Χάρι Κέιν, αν καταφέρουν να φέρουν το κύπελο. Εξετάζεται επίσης η πιθανότητα για μια επιπλέον ημέρα αργίας τον Αύγουστο προς τιμήν της κατάκτησης του τροπαίου, αν βέβαια αυτό πραγματοποιηθεί. Η αλήθεια είναι πως για τους Άγγλους, που με κάθε ευκαιρία φωνάζουν «It's coming home», είναι ένα εθνικό ζήτημα μετά από 55 χρόνια αποτυχιών των Τριών Λιονταριών στο αγαπημένο τους άθλημα. Θα ήταν και μία ψυχολογική ανάταση μετά από μια σκληρή χρονιά για το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της πανδημίας και βέβαια της απαξίωσης που βιώνουν από το Brexit.

Μέχρι και η «αγγλόφιλη» πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, παρότι πέρασε τα φοιτητικά της χρόνια στο Λονδίνο, στήριξε ανοιχτά την Εθνική Ιταλίας. Ο Έλληνας Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε ότι «Το τρόπαιο θα παραμείνει στο σπίτι του, δηλαδή στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Αύριο στις 8 το βράδυ ώρα Αγγλίας στο Wembley θα παρακολουθήσουν τον αγώνα 60.000 φίλαθλοι. Εκτός από τους χίλιους Ιταλούς φιλάθλους που έχουν εξασφαλίσει εισιτήριο, ο υπουργός Μεταφορών Γκράντ Σάαπς προειδοποίησε ότι οποιοσδήποτε άλλος Ιταλός επιχειρήσει να έρθει στη χώρα με αυτό τον σκοπό δεν θα γίνει δεκτός...

Πηγή: Deutsche Welle