Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών - Εκτίει τη νέα σεζόν

 
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών - Εκτίει τη νέα σεζόν

Ενημερώθηκε: 11/06/23 - 13:39

Ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στον Παναθηναϊκό για όσα έγιναν στον δεύτερο τελικό της Basket League απέναντι στον Ολυμπιακό, την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» θα εκτίσουν την τιμωρία τους την επόμενη σεζόν και όχι την προσεχή Πέμπτη στο Game 4, καθώς θα πρέπει να περάσουν πέντε εργάσιμες μέρες από την έκδοση της απόφασης για να εφαρμοστεί η ποινή. 

Υπενθυμίζεται πως το φύλλο αγώνα έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για προπηλακισμό του Γιώργου Μπαρτζώκα και ρίψη γιαουρτιών. 

Ο Ολυμπιακός έχει επίσης τιμωρηθεί με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών για όσα έγιναν κατά την άφιξη της αποστολής του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ πριν το Game 1.

Σήμερα, στον τρίτο τελικό, θα υπάρχει κανονικά κόσμος στις κερκίδες, ωστόσο αν η σειρά πάει σε πέμπτο παιχνίδι, αυτό θα γίνει χωρίς κόσμο, εκτός κι αν δικαιωθούν οι «ερυθρόλευκοι» στην προσφυγή τους στο ΑΣΕΑΔ.

Αν η ποινή παραμείνει και ο τίτλος κριθεί την ερχόμενη Πέμπτη στο ΟΑΚΑ, η τιμωρία έδρας θα μεταφερθεί στο πρώτο παιχνίδι των εγχώριων υποχρεώσεων της επόμενης περιόδου.

Αναλυτικά η απόφαση του αθλητικού δικαστή αναφέρει: 

Επιβάλλεται στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ): 

1 α) για δυσφημιστικά επεισόδια μέσα στο γήπεδο αλλά έξω από τον αγωνιστικό χώρο ποινή αποκλεισμού μίας αγωνιστικής ημέρας από αγώνες πρωταθλήματος ή κυπέλλου και χρηματικό πρόστιμο δύο χιλιάδων (2.000,00) ευρώ 

και β) για παραπτώματα που δεν χαρακτηρίζονται ιδιαίτερης βαρύτητας (προπηλακισμός προπονητή, χρήση λέιζερ), χρηματικό πρόστιμο χιλίων (1.000,00) ευρώ κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ που διεξήχθη στις 8-6-2023. 

2) Απαλλάσσεται η ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ) των λοιπών κατηγοριών για τον ως άνω αγώνα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ