Το Facebook φέρνει την εικονική πραγματικότητα στο σπίτι μας (BINTEO)

Το Facebook φέρνει την εικονική πραγματικότητα στο σπίτι μας
Ενημερώθηκε: 12/10/17 - 12:27

Η εικονική πραγματικότητα κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στη τεχνολογία με την διάσημη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook να ανοίγει και εκεί τα φτερά της, όπως αποκάλυψε ο Μαρκ Ζουκερμπεργκ. Η νέα αυτόνομη συσκευή εικονικής πραγματικότητας ονόματι Oculus Go δεν θα απαιτεί την σύνδεση σε υπολογιστή. Μια καινοτομία που πιστεύεται από τον ιδρυτή του Facebook πως θα διευκολύνει την εξάπλωση της νέας τεχνολογίας.

Το Oculus Go χρησιμοποιεί εσωτερικές κάμερες, αισθητήρες και ειδικό λογισμικό για να καταγράφει τις σωματικές κινήσεις, οι οποίες «μεταφράζονται» σε κινήσεις στους εικονικούς κόσμους που βλέπει ο χρήστης. Σύμφωνα με το Reuters η συσκευή αναμένεται να κοστίζει 199 δολάρια και θα είναι προς διάθεση στις αρχές του 2018.   

Όπως είπε ο επικεφαλής του Facebook, η νέα συσκευή αποτελεί το πρώτο προϊόν που προσφέρει εμπειρία εικονικής πραγματικότητας χωρίς να απαιτεί ούτε τη σύνδεσή της μέσω καλωδίου με έναν επιτραπέζιο υπολογιστή, ούτε το συνδυασμό της με ένα «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο για να λειτουργήσει.   

Ο Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι στόχος του είναι «να φέρουμε ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους στην εικονική πραγματικότητα. Ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος, αλλά η εικονική πραγματικότητα θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο και θα κάνει τις ζωές μας πολύ καλύτερες».

H Sony, η HTC και η Oculus (που εξαγοράσθηκε από το Facebook το 2014 αντί 3 δισ. δολαρίων) είναι προς το παρόν οι σημαντικότεροι «παίκτες» στην αγορά προσωπικών συσκευών εικονικής πραγματικότητας. Η Google προσφέρει τη συσκευή Google Daydream που χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με ορισμένα smartphones.   

Η Oculus ανακοίνωσε επίσης ότι, παράλληλα με την κυκλοφορία του Oculus Go, θα μειώσει από 499 σε 399 δολάρια την τιμή του Oculus Rift, που είχε κυκλοφορήσει το 2016.