«Το... τραβάει» πολύ η Άγκυρα - Επιμένει να θέτει θέμα κυριαρχίας στα νησιά - Στέλνει και τρίτη επιστολή στον ΟΗΕ

 
erdogan akar turkey army

Ενημερώθηκε: 27/09/22 - 10:50

Στο κόκκινο η τουρκική προκλητικότητα και η εμπρηστική ρητορική της Άγκυρας σε βάρος της Ελλάδας εμμένοντας στα δύο θέματα τα οποία έχει ψηλά στην ατζέντα στοχοποίησης της χώρας: την στρατιωτικοποίηση των νησιών και το μεταναστευτικό. Μάλιστα η επιθετική ρητορική καλλιεργείται τόσο από την πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων της γείτονος, όσο και από τα περισσότερα ΜΜΕ.

Με βασικό θέμα τον εξοπλισμό των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και την αναγνώριση του ψευδοκράτους συνεδριάζει αύριο το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Τα ίδια αναφέρουν ότι «θα αξιολογηθούν οι διπλωματικές κινήσεις της Τουρκίας για αναγνώριση της ‘τδβκ’, στηρίζοντας το όραμα των δύο κρατών το οποίο βασίζεται στην κυριαρχική ισότητα και ίσο διεθνές καθεστώς».

Αναφέρεται ακόμη ότι θα αξιολογηθούν επίσης «οι αυξανόμενες προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας, παραβιάσεις των (τουρκικών) χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου και παρενοχλήσεις τουρκικών πολεμικών». Θα αξιολογηθεί επίσης «η στάση της Ελλάδας απέναντι στους παράνομους μετανάστες και η παραβίαση του δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα», όπως αναφέρεται.

Σημειώνεται ότι είναι έτοιμη και αναμένεται να αποσταλεί τρίτη τουρκική επιστολή στον ΟΗΕ. Θα αναγράφεται σε αυτή η στρατιωτικοποίηση των νησιών και στο ενδεχόμενο αμφισβήτησης της κυριαρχίας τους, ενώ Λέσβος και Σάμος έχουν στοχοποιηθεί.

Σημειώνεται πάντως ότι η σαφής αμερικανική στάση υπέρ της Αθήνας στο ζήτημα των νησιών έχει εκνευρίσει ιδιαίτερα την Τουρκία που αφήνει και τους υπαινιγμούς για «μαριονέτες».

Νυχτερινή τηλεδιάσκεψη Ακάρ με διοικητές στρατού εν μέσω κρίσης με Ελλάδα

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ και τους διοικητές δυνάμεων, τους αναπληρωτές υπουργούς και τους διοικητές μονάδων.

Το θέμα με την στρατικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, χρησιμοποιείται κι από την τουρκική αντιπολίτευση για να επιτεθεί στον Ερντογάν. Ο βουλευτής του CHP, Ουτκού Τσακιροζέρ, δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι «είναι απαράδεκτο η Ελλάδα να φέρνει τεθωρακισμένα στα νησιά κάτω από τη μύτη μας, η κυβέρνηση γιατί έμεινε σιωπηλή; Φιάσκο η εξωτερική πολιτική του Ερντογάν».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ