Δείτε φωτογραφίες από το ναυπηγείο που χτίζονται οι [email protected] - Νωρίτερα του αναμενομένου θα πλέουν στο Αιγαίο

 
Δείτε φωτογραφίες από το ναυπηγείο που χτίζονται οι Belh@rra - Νωρίτερα του αναμενομένου θα πλέουν στο Αιγαίο

Ενημερώθηκε: 14/07/22 - 17:41

Νωρίτερα από τον αρχικά προκαθορισμένο χρόνο παράδοσής τους θα αρχίσουν να εντάσσονται στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού οι υπερσύγχρονες ψηφιακές γαλλικές φρεγάτες Belharra.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού στα Ναυπηγεία του Lorient της Γαλλίας όπου χτίζονται τα πολεμικά πλοία διαπίστωσε την σημαντική πρόοδο της  εξέλιξης του προγράμματος ναυπήγησής τους.

Είναι εντυπωσιακές οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από εξέλιξη ναυπήγησης των ελληνικών φρεγατών στα γαλλικά ναυπηγεία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Άμυνας με τον ρυθμό της ναυπήγησης που υπάρχει είναι πολύ πιθανό η πρώτη Ελληνική [email protected] να παραδοθεί μέσα στο 2024 κι όχι τον Μάρτιο του 2025 όπως αρχικά συμφωνηθεί!

 καγκουρό της Αυατραλίας μας έσωσαν τελευταία στιγμή και η κυβέρνηση που ήταν έτοιμη να επιλέξει τις αμερικανικές αλουμινότρατες, «απελευθερώθηκε» από τις αμερικανικές πιέσεις και επέλεξε τις Οι φωτογραφίες είναι από τη ναυπήγηση της πρώτης FDI-HN. Ο ΑΓΕΝ κατά την πρόσφατη  επίσκεψη του στις εγκαταστάσεις της Naval Group, ης υπερσύγχρονης φρεγάτας FDI-HN, η οποία θα είναι έτοιμη νωρίτερα από της.

Αυτό σημαίνει και ότι οι άλλες δύο που έχουμε παραγγείλει θα καταπλεύσουν στα Ελληνικά νερά πολύ νωρίτερα.

Και η δουλεία που γίνεται όμως στις φρεγάτες είναι εξαιρετική! Μάλιστα, οι Γάλλοι θεωρούν ότι η ελληνική διαμόρφωση του πλοίου είναι τόσο καλή που σκέφτονται και τα επόμενα πολεμικά που θα ναυπηγηθούν για το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό να ακολουθήσουν τις ελληνικές προδιαγραφές.

Δικαίως, λοιπόν, οι Τούρκοι ανησυχούν για την έλευση των φρεγατών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η Ελληνική φρεγάτα [email protected], είναι πλοίο 4.500 τόνων, προσφέρει άριστη αντιεροπορική και ανθυποβρυχιακή κάλυψη και γενικά μπορεί να υποστηρίξει κάθε σύγχρονη επιχείρηση, είτε στο Αιγαίο, είτε στη Μεσόγειο και να καλύψει κάθε μορφή ναυτικού πολέμου.

Είναι εξοπλισμένη με οπλικά συστήματα που καλύπτουν όλα τα είδη ναυτικού πολέμου και ταυτόχρονα αποτελεί αποτρεπτική δύναμη. Οι πύραυλοι «one shoot one kill», τύπου Aster 30 είναι το κορυφαίο όπλο της, που την καθιστούν φόβητρο για κάθε αντίπαλο.

Όλα τα παραπάνω, αποτελούν σοβαρό κίνητρο για άσκηση -από την πλευρά της Ελλάδος- της προαίρεσης για να χτιστεί και η τέταρτη [email protected]

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ