Κίνα: Νέα ανακάλυψη με απίστευτα πλούτη σε τάφο 3.000 ετών! (ΦΩΤΟ)

 
Κίνα: Νέα ανακάλυψη με απίστευτα πλούτη σε τάφο 3.000 ετών! (ΦΩΤΟ)

Ενημερώθηκε: 10/12/17 - 12:30

Κίνα: Μια νέα συγκλονιστική ανακάλυψη με απίστευτα πλούτη σε τάφο 3.000 ετών έφεραν στο φως οι αρχαιολογικές ανασκαφές στην αυτόνομη περιφέρεια της Νινγκσιά Χούι στη βορειοδυτική Κίνα.

Ειδικοί από κορυφαία αρχαιολογικά ινστιτούτα συγκεντρώθηκαν στην επαρχία Πενγκγιάνγκ της Νινγκσιά για να μετάσχουν στις ανασκαφές στο Γιαοχεγουάν, μία έκταση περίπου 620.000 τ.μ. και έφεραν στο φως ανακάλυψη τάφων ηλικίας 3.000 χρόνων, η αρχαιολογική ομάδα ανακάλυψε τον κυρίως τάφο ενός μαρκήσιου, 13 μέτρα κάτω από τη γη, μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Αίγυπτος: Συγκλονιστική ανακάλυψη μούμιας ηλικίας 3.000 ετών! (ΦΩΤΟ)

Αν και δεν βρέθηκαν ορειχάλκινα ταφικά αγγεία με επιγραφές που να αναφέρουν τον ιδιοκτήτη του τάφου, οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως δύο φυλαχτά από νεφρίτη.

Ένα παρόμοιο φυλαχτό είχε ανακαλυφθεί στον αρχαιολογικό χώρο Γινχού, στην κεντρική επαρχία Χενάν η οποία ήταν η αρχαία πρωτεύουσα την περίοδο της ύστερης δυναστείας Σανγκ (1300 π.Χ. έως 1046 π.Χ.).

«Ο νεφρίτης αποτελεί μία ισχυρή απόδειξη της σχέσης που είχε ο ιδιοκτήτης του τάφου με τις αυτοκρατορικές κυβερνήσεις κατά την περίοδο από τα τέλη της δυναστείας Σανγκ έως τα μέσα της δυναστείας των Δυτικών Τσου (1046 π.Χ. - 771 π.Χ.)», δήλωσε ο Τζανγκ Τιανέν, του αρχαιολογικού ινστιτούτου του Σαανσί.

δ

Από την πλευρά του, ο Λίου Χου, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, δήλωσε ότι τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής υποδηλώνει ότι η Νινγκσιά αποτελούσε τμήμα της αυτοκρατορίας από την ύστερη Δυναστεία των Σανγκ, περίπου 1.000 χρόνια νωρίτερα από ό, τι πιστευόταν μέχρι σήμερα.

Η αρχαιολογική ομάδα έχει ανασκάψει μόνο το ένα τέταρτο της περιοχής και εικάζεται ότι σε αυτήν βρίσκονται περίπου 40 τάφοι.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η τοποθεσία αυτή ήταν φέουδο του μαρκήσιου στα βόρεια σύνορα των δυναστειών. Δίπλα στον τάφο του μαρκήσιου οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν δύο τάφους με οστά αλόγων, καθώς και έναν τάφο μέσα στον οποίο ήταν ένα άρμα.

Εκτός από τους τάφους, η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως τα ερείπια ενός εργαστηρίου χύτευσης χαλκού, τάφρους καθώς και ένα σύστημα αποχέτευσης.

δ