Ερντογάν: «Τουρκία και Γαλλία έχουν μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας»

Ερντογάν: «Τουρκία και Γαλλία έχουν μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας»
Ενημερώθηκε: 03/03/21 - 14:14

«Η Τουρκία και η Γαλλία έχουν σχέσεις που χρονολογούνται αιώνες πίσω, από την εποχή του Οθωμανού Σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς και του Βασιλιά Φραγκίσκου του Α΄ της Γαλλίας και έχουν μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Γάλλο πρόεδρο Εμμάνουελ Μακρόν σε βιντεοκλήση που είχαν χθες.

«Ως δύο ισχυροί σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, μπορούμε να συνεισφέρουμε σημαντικά στις προσπάθειες για ασφάλεια, σταθερότητα και ειρήνη σε μια τεράστια γεωγραφία περιοχή, που εκτείνεται από την Ευρώπη έως τον Καύκασο, και από τη Μέση Ανατολή έως την Αφρική», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε η τουρκική προεδρία αναφέρεται ότι ο Ερντογάν είπε στον Μακρόν πως ο διάλογος μεταξύ ηγετών πάντα παίζει ένα σημαντικό ρόλο στις διμερείς σχέσεις και ότι οι δύο χώρες θα πρέπει να λάβουν κοινά μέτρα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά το πρόσφατο παρελθόν  Ερντογάν και Μακρόν συγκρούστηκαν έντονα για θέματα περιφερειακής πολιτικής, όπως αυτά της Συρίας, της Λιβύης, της ανατολικής Μεσογείου και της αμφισβητούμενης περιοχής του Καυκάσου του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.