Αλβανικός... εμφύλιος Μπερίσα-Ράμα για την Ελλάδα

 
Αλβανικός... εμφύλιος Μπερίσα-Ράμα για την Ελλάδα

Ενημερώθηκε: 16/12/16 - 16:49

Ο πρώην Πρωθυπουργός, Σαλί Μπερίσα, επέκρινε τη στάση της αλβανικής κυβέρνησης έναντι της Ελλάδος. Ο Μπερίσα επέμεινε ότι τα προβλήματα με τους γείτονες δε λύνονται μέσω μεγαφώνου, μετατρέποντας τις σχέσεις με την Αθήνα σε σχέσεις του Έντι Ράμα με το Βαγγέλη Ντούλε.

Ο Μπερίσα δήλωσε χαρακτηριστικά.: "Με τις γείτονες χώρες αναμφισβήτητα υπάρχουν προβλήματα, κάθε κυβέρνηση έχει προβλήματα, κάθε χώρα έχει προβλήματα, αλλά η επίλυσή τους χρήζει δημοκρατικής γλώσσας, δημοκρατικού ύφους, διαλόγου. Αν τις καταντήσετε όπως κάνετε εσείς, μετατρέποντας τις σχέσεις με την Ελλάδα σε σχέσεις του Έντι Ράμα με τον Βαγγέλη Ντούλε, εκείνον τον έχετε καταστήσει ήρωα. Εκείνος είναι Έλληνας στην καταγωγή του, δεν είναι Αλβανός. Και είναι περήφανος για την καταγωγή του.

Εκείνον τον έχετε καταστήσει σε Ήρωα του διεθνούς Ελληνισμού, πράγμα που και ο ίδιος δεν το επεδίωξε. Διαβάστε την έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για να δείτε τι κάνετε. Το καθετί θα πρέπει να επιχειρείται με αξιοπρέπεια και με τη μεγαλύτερη σοβαρότητα, αλλά όχι με μεγάφωνο. Το μεγάφωνο δεν εξυπηρετεί κανέναν. Στο δημοκρατικό κόσμο το μεγάφωνο είναι ένα απεχθή μέσο, καταφτάνει από το Ψυχροπολεμικό καθεστώς. Εσείς συνεχίζετε να παίρνετε κανέναν έπαινο δώθε κείθε, αλλά μετά έρχονται ως λογαριασμός αυτά τα σημεία. Είναι επιτεύγματα του Έντι Ράμα αυτά".