Άρτα: Με μπομπονιέρες και γλυκά η κηδεία και η ονοματοδοσία του 5,5 μηνών βρέφους που έσβησε μέσα στο αυτοκίνητο (ΦΩΤΟ)

 
vrefos arta

Ενημερώθηκε: 13/05/23 - 12:25

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία και ονοματοδοσία του 5,5 μηνών βρέφους που βρήκε μαρτυρικό θάνατο μέσα στο αυτοκίνητο όπου το ξέχασε ο πατέρας του.

Η ακολουθία των νηπίων, μια ειδική τελετή για την ονοματοδοσία και ταφή κατά τα Ορθόδοξο τυπικό, αβάπτιστων νηπίων, θα ψάλλει σε λίγη ώρα στον Ιερό Ναι Ταξιαρχών στην Άρτα για το άτυχο κοριτσάκι. Συντετριμμένοι συγγενείς και φίλοι της οικογένειας βρίσκονται στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας για να πουν το τελευταίο αντίο στο μικρό αγγελούδι που θα πάρει το όνομα Λυδία.

Δίπλα στο τραπέζι με τις μπομπονιέρες και τα γλυκά έχει τοποθετηθεί ένας σταυρός από λευκά λουλούδια από την οικογένεια του βρέφους ενώ αρκετοί είναι και αυτοί που έστειλαν στεφάνια.

Έξω από την εκκλησία δεν υπάρχουν στεφάνια αλλά μια φωτογραφία με το βρέφος, χαμογελαστό, και οι μπομπονιέρες για το όνομα που θα του χάριζαν. Γύρω από τη φωτογραφία του αδικοχαμένου βρέφους έχουν τοποθετηθεί ροζ μπουμπουνιέρες ενώ στο πλάι υπάρχει ενα κόκκινο τριαντάφυλλο.

Στην κηδεία αναμένεται να βρεθούν τόσο η 27χρονη μητέρα όσο και ο τραγικός πατέρας ο οποίος χθες, μετά την απολογία του ενώπιον του Ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγορεύσης εξόδου από τη χώρα.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η ταφή στο Παλαιό Κοιμητήριο της Αρτας καθώς οι γονείς αποφάσισαν η τελετή να γίνει στην Άρτα και όχι στην Περδικορράχη ώστε να είναι κοντά στο αγγελούδι τους.

Σημειώνεται ότι τόσο στον Ιερό Ναό, όσο και στο κοιμητήριο, υπάρχει αυξημένη παρουσία της Αστυνομίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ