Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός την Τετάρτη (6/8) σε αρκετές περιοχές της χώρας, με παροδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου.
Από το απόγευμα προβλέπεται βελτίωση αρχής γενομένης από τα δυτικά, ενώ στα ανατολικά και νότια η αστάθεια θα περιοριστεί.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, αγγίζοντας κατά τόπους και τους 34 βαθμούς Κελσίου.
Χ. Μαλέση: «Δεν αποκλείονται βροχές στην Αττική»
Όπως αναφέρει η μετεωρολόγος του Ant1 Χαρά Μαλέση, τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους ηπειρωτικά, στην Κρήτη και στο Βόρειο Αιγαίο όπου και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες με έμφαση στην Πελοπόννησο κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στο Ιόνιο ενώ στο Αιγαίο θα κυμανθούν μέχρι 7 μποφόρ.
Στην Αττική, περιμένουμε νεφώσεις ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας με θερμοκρασίες από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις και πιθανές πρόσκαιρες βροχοπτώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως και 32 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις που θα φέρουν βροχές και καταιγίδες
Την Τετάρτη στο νότιο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μόνο στη Θράκη. Στο Αιγαίο παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στη δυτική Κρήτη και το βράδυ στο βορειοανατολικό Αιγαίο.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλου, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα νησιά τους 31 με 32 και στα ηπειρωτικά τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα οπότε υπάρχει πιθανότητα για τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα τοπικών βροχών το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Γιώργος Τσατραφύλλιας: «Ισχυρότατο σύμπλεγμα καταιγίδων έχει αναπτυχθεί στην ευρύτερη περιοχή του Θερμαϊκού»
Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας σε ανάρτησή του στο Facebook κάνει λόγο για «ισχυρότατο σύμπλεγμα καταιγίδων στην ευρύτερη περιοχή του Θερμαϊκού». Συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος αναφέρει: «Ισχυρότατο σύμπλεγμα καταιγίδων έχει αναπτυχθεί στην ευρύτερη περιοχή του Θερμαϊκού με έντονη κεραυνική δραστηριότητα. Μεγάλη προσοχή για τις επόμενες 3-4ώρες στους νομούς Θεσσαλονίκης , Πιερίας, Ημαθίας, Χαλκιδικής, Πέλλας, Κιλκίς και στις παράκτιες περιοχές της Θεσσαλίας».
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 06-08-2025 ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές
λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από το μεσημέρι με τοπικές βροχές στην
Κρήτη και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα στα νησιά του
βορειοανατολικού Αιγαίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα νησιά τους 31 με 32 και στα ηπειρωτικά τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές
βροχές ή όμβρους και από το απόγευμα στη Θράκη μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 και από το βράδυ έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 και τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στα νησιά του Ιονίου νεφώσεις παροδικά
αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και από το
απόγευμα αίθριος. Στα ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές
βροχές και σποραδικές καταιγίδες και από αργά το απόγευμα βελτίωση.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 και στα ηπειρωτικά τοπικά 33
με 34 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4
βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 και τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και στην Κρήτη δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 29 και τοπικά στην Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις από το
απόγευμα στα βόρεια όπου πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές και
μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και από το βράδυ στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα με πιθανότητα τοπικών βροχών ή όμβρων.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα τοπικών βροχών ή όμβρων το μεσημέρι – απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.