Νίκαια: Οι ληστές προκάλεσαν ασφυξία στην ηλικιωμένη γυναίκα

Νίκαια: Οι ληστές προκάλεσαν ασφυξία στην ηλικιωμένη γυναίκα
Ενημερώθηκε: 05/02/19 - 08:59

Ασφυξία προκάλεσαν οι ληστές στην ηλικιωμένη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή την Κυριακή στο σπίτι της στη Νίκαια. Όπως χαρακτηριστικά γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, της έκοψαν την ανάσα με μαξιλάρι, την κακοποίησαν βάναυσα και εξαφανίστηκαν.

Οταν εντοπίστηκε η άτυχη γυναίκα στο διαμέρισμα της οδού Ηλιουπόλεως 46, ενημερώθηκε άμεσα η ΕΛ.ΑΣ. Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι άρχισαν να συλλέγουν στοιχεία από το σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η 85χρονη γυναίκα.

Αρχικά δεν εντόπισαν ίχνη παραβίασης είτε κάποιου παραθύρου είτε της κεντρικής εισόδου, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν τι ακριβώς συνέβη. Ωστόσο, από τη νεκροψία-νεκροτομή διαπιστώθηκε πως έφερε κακώσεις και κατάγματα στα πλευρά και στο θώρακα και πως ο θάνατός της προήλθε από ασφυξία.

Οι εκτιμήσεις των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής αναφέρουν πως ενδεχομένως να προσπάθησαν να την κάνουν να μην φωνάζει και να της έβαλαν στο πρόσωπο κάποιο μαξιλάρι, με αποτέλεσμα εκείνη να μην μπορεί να αναπνεύσει. Αλλωστε, δίπλα της εντοπίστηκε και ένα μαξιλάρι, το οποίο ενδεχομένως να χρησιμοποίησαν οι δράστες και να της προκάλεσαν την ασφυξία. Οπως τονίζουν οι ίδιες πληροφορίες, οι επικίνδυνοι ληστές τη χτύπησαν στο θώρακα, όπου και εντοπίστηκαν κακώσεις.

Οι εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. προσθέτουν ακόμη πως οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι της τα ξημερώματα της Κυριακής πιθανότατα από το παράθυρο. «Πιθανώς μπήκαν από το παράθυρο και μας είπαν ότι της είχαν κλείσει το στόμα και μπορεί να έχει σκάσει η γυναίκα. Εδώ σε αυτή την περιοχή, έχετε υπόψη σας, από σύμπτωση δεν θρηνούμε περισσότερα θύματα. Δεν υπάρχει σπίτι να μην έχει παραβιαστεί πάνω από δύο φορές», δήλωσε σε δημοσιογράφους χθες το πρωί ένας γείτονας της 85χρονης γυναίκας στη Νίκαια.