Στο... κόκκινο οι τουρκικές προκλήσεις - 40 παραβιάσεις στο Αιγαίο!

Στο «κόκκινο» οι τουρκικές προκλήσεις - 40 παραβιάσεις στο Αιγαίο!
Ενημερώθηκε: 29/01/18 - 20:38

Χτυπά «κόκκινο» η προκλητικότητα των Τούρκων σημειώνοντας σήμερα (29/1) 40 παραβιάσεις από οπλισμένα αεροσκάφη στο Αιγαίο πέλαγος.

Μια ημέρα μετά από όσα διαδραματίστηκαν χτες (28/1) Κυριακή, οι Τούρκοι κλιμακώνουν τις προκλήσεις τους με 40 παραβιάσεις του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου από οπλισμένα αεροσκάφη.

Στα Ίμια με στεφάνι ο Π. Κάμμενος - Στο «κόκκινο» η προκλητικότητα των Τούρκων (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Συνολικά έξι τουρκικά αεροσκάφη, εκ των οποίων τα δύο ήταν οπλισμένα F-16 και πέταξαν σε σχηματισμό, σήμαναν συναγερμό στην Πολεμική Αεροπορία, με τους Έλληνες πιλότους να υποχρεώνουν σε αναδίπλωση τους Τούρκους, δίχως να σημειωθεί εμπλοκή.

Εκτός από τα δύο μαχητικά F-16, τα οποία παραβίασαν 12 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο, άλλα τέσσερα τουρκικά κατασκοπευτικά αεροπλάνα, τύπου CN-235, παραβίασαν 28 φορές τον εναέριο χώρο σε περιοχές του Βορειοανατολικού, Κεντρικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου. 

Εκτός από τις παραβιάσεις, καταγράφηκαν και 5 παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Ίμια - ΓΕΝ: «Kαμία σχέση με την πραγματικότητα όσα αναφέρονται στα τουρκικά ΜΜΕ» (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Θυμίζουμε πως το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού απαντά στα τουρκικά δημοσιεύματα τα οποία ισχυρίζονται ότι τουρκικά σκάφη κατάφεραν να παρεμποδίσουν την άφιξη του Έλληνα Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου. Το ΓΕΝ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για όσα διαδραματίστηκαν το πρωί της Κυριακής (28/1), μεταξύ τριών τουρκικών πολεμικών πλοίων και της ελληνικής κανονιοφόρου «Νικηφόρος» στην οποία επέβαινε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.