Τι θα φάμε σήμερα; Μοσχάρι με λαχανικά (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Τι θα φάμε σήμερα; Μοσχάρι με λαχανικά (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 12/09/17 - 16:04

Τι θα φάμε σήμερα; Ο Άκης Πετρετζίκης μας μαγειρεύει μοσχάρίσια μπριζόλα με τραγανά λαχανικά.

Και προσπαθεί να μας πείσει να την φάμε «Pink» και όχι... καλοψημένη!

Συστατικά

  • 350 γρ. ribeye ή κόντρα ή σπαλομπριζόλα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. νοστιμιά
  • 2-3 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 2-3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κολοκυθάκι μέτριο
  • ½ κρεμμύδι
  • ½ κίτρινη πιπεριά
  • ½ κόκκινη πιπεριά
  • 100 γρ. τοματίνια
  • 2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • πιπέρι
    • Για το σερβίρισμα

    • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
    • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
    • φρέσκο πιπέρι
      • Μέθοδος Εκτέλεσης

      • Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να κάψει.
      • Βάζουμε τη μπιζόλα σε ένα ξύλο κοπής, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και 2 κ.σ. νοστιμιά και τα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της.
      • Με ένα μαχαίρι χαράζουμε ελαφρά τις δύο αντίθετες πλευρές που υπάρχει το λίπος για να μην μαζέψει η μπριζόλα την ώρα που ψήνεται και χάσει το σχήμα της.
      • Τη βάζουμε στο τηγάνι για να πάρει χρώμα για 3-4 λεπτά χωρίς να κουνάμε το τηγάνι.
      • Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο και το βούτυρο.
      • Παίρνουμε ένα κουτάλι και απλώνουμε στη μπριζόλα το ζουμί, από το βούτυρο και τα μυρωδικά, για 3-4 λεπτά.
      • Βάζουμε τη μπριζόλα με τα μυρωδικά και το βούτυρο σε ένα πιάτο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε στην άκρη.
      • Σκουπίζουμε το τηγάνι και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά για να κάψει.
      • Κόβουμε το κολοκύθι σε μικρά κομμάτια, το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια χωρίζοντας τα φύλλα του και τις πιπεριές σε τρία μεγάλα κομμάτια.
      • Βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και ρίχνουμε τα φύλλα από το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το κολοκύθι.
      • Προσθέτουμε 1 κ.σ. νοστιμιά, τα τοματίνια και ανακατεύουμε ανακινώντας το τηγάνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξίδι και το μέλι.
      • Σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε τα λαχανικά για 1-2 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
      • Βάζουμε την μπριζόλα σε ένα ξύλο κοπής και ρίχνουμε όλο το ζουμί στο τηγάνι με τα λαχανικά.
      • Κόβουμε την μπριζόλα σε λεπτές φέτες 1-2 εκ.
      • Σερβίρουμε με τα λαχανικά, το θυμάρι, πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι.
        • akispetretzikis.com

          Πηγή:

          ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

          Τι θα φάμε σήμερα; Μαγειρεύουμε κοτόπουλο γιουβέτσι