Εμμένει στο θράσος της η Τουρκία: Κατεβάσαμε την σημαία

 
Επιμένει η Τουρκία ότι κατέβασε την ελληνική σημαία από την νησίδα Ανθρωποφάγος και απειλεί ξανά ότι δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα γεγονότα στο Αιγαίο

Ενημερώθηκε: 17/04/18 - 22:21

Επιμένει η Τουρκία ότι κατέβασε την ελληνική σημαία από την νησίδα Ανθρωποφάγος.

Μόλις ολοκληρώθηκε το υπουργικό συμβούλιο της τουρκικής κυβέρνησης, που ενέκρινε την παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης για τη χώρα, ο αντιπρόεδρος Μπεκίρ Μποζντάγ, δήλωσε: «Η Τουρκία δε θα επιτρέψει τετελεσμένα στο Αιγαίο» για να προσθέσει: «Πήγαν και ύψωσαν τη σημαία κι εμείς την κατεβάσαμε».

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης μάλιστα, επέκρινε «κάποιους« στην Ελλάδα οι οποίοι «κάνουν δηλώσεις κοιτώντας την εσωτερική πολιτική σκηνή».

Επιπλέον, ο Μποζντάγ κάλεσε τις ελληνικές αρχές να σταματήσουν τις «προκλητικές και επιθετικές ενέργειες, για να αποφευχθούν ανεπιθύμητα γεγονότα στα νησιά του Αιγαίου».

Τέλος, σύμφωνα με το Reuters, κατηγόρησε τη χώρα μας ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, επειδή δεν προχωρά στην έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών.

Κουβέλης: Οι Τούρκοι σκηνοθέτησαν την είδηση

Την εκτίμηση ότι οι Τούρκοι κατασκεύασαν την «είδηση» για το κατέβασμα της ελληνικής σημαίας, ως αντιπερισπασμό στο περιστατικό στη Ρω, εξέφρασε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Φώτης Κουβέλης. Προειδοποίησε δε, ότι ένα επεισόδιο σε αναχαίτιση μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε θερμό.