ΕΝΦΙΑ:Καταιγίδα διορθωτικών τροπολογιών για τον ΕΝΦΙΑ – Εκκαθαριστικά με 50 ευρώ πέρσι στα 50.000 ευρώ φέτος! Δείτε πίνακα

 
ΕΝΦΙΑ:Καταιγίδα διορθωτικών τροπολογιών για τον ΕΝΦΙΑ – Εκκαθαριστικά με 50 ευρώ πέρσι στα 50.000 ευρώ φέτος! Δείτε πίνακα

Ενημερώθηκε: 26/07/16 - 16:17

Τρέχει και δεν φτάνει το υπουργείο Οικονομικών για να προλάβει την έκδοδη εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ με τερατώδεις αυξήσεις.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται κύμα διορθωτικών τροπολογιών για να ακυρωθούν εκκαθαριστικά με επιβαρύνσεις που θα δημιουργούσαν σοκ, χωρίς καμία υπερβολή, σε δεκάδες χιλιάδες φορολογούμενους.

Αρκεί το παράδειγμα που έντρομοι ανακάλυψαν στο υπ. Οικονομικών, εντάσσοντας στον συμπληρωματικό φόρο και τα αγροτεμάχια. Με αυτόν τον τρόπο περίπου 80.000 φορολογούμενοι καλούνταν να πληρώσουν για ΕΝΦΙΑ το 2016 50.000 ευρώ από 50 ευρώ το 2015!

ΕΝΦΙΑ

Για αυτό και, σύμφωνα με την Ημερησία, το σύστημα της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης άρχισε να χτυπάει κόκκινο συναγερμό όταν έβγαζε η δοκιμαστική εκκαθάριση ακραίες τιμές σε σχέση με πέρυσι και κάπως έτσι εντοπίστηκε η μεγάλη γκάφα του, η οποία απείλησε με εκτροχιασμό και το συνολικό ποσό του φόρου που θα βεβαιωνόταν.

Οι τροπολογίες που παίρνουν τον δρόμο για τη Βουλή προβλέπουν:

- Κατάργηση της διάταξης η οποία ενέτασσε και τα αγροτεμάχια στον υπολογισμό του συμπληρωματικού φόρου

- Τροποποίηση στις διατάξεις αναφορικά με τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ

- Κατάργηση της διάταξης, προτού μάλιστα ψηφιστεί, που ενεργοποιούσε ''κόφτη'' εκπτώσεων και απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ για όσους έπαιρναν τόκους άνω των 300 ευρώ.

- Πληρωμή του φόρου ακινήτων σε πέντε μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη στο τέλος Σεπτεμβρίου και την τελευταία τον Ιανουάριο του 2016

Παρά τις διορθώσεις όμως ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ θα είναι βαρύτατος, ιδίως για όσους έχουν κάνει το αμάρτημα να διαθέτουν ακίνητη περιουσία άνω των 200.000 ευρώ.

Δείτε τον σχετικό πίνακα για να υπολογίσετε πόσα παραπάνω θα πληρώσετε, μετά την μείωση του αφορολογήτου ορίου.

Αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ: Σε 5 δόσεις η πληρωμή του – Πρώτη δόση στο τέλος Σεπτεμβρίου

Σχετικά θέματα:

Σχέδιο με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσω κατάργησης φορέων και θέσεων – Μείωση μισθών με ψαλίδισμα ειδικών μισθολογίων και επιδομάτων!

Νέο «λουκέτο» και 230 εργαζόμενοι της «MONDIAL POL» στο δρόμο...

Μισθολόγιο στρατιωτικών: Διαβάστε τις μειώσεις – σοκ στους μισθούς!

Ημερησία

Πηγή: