Νίκησε και πάλι με ανατροπή τον Τζόκοβιτς ο Τσιτσιπάς - Με τον Ναδάλ στον τελικό (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Νίκησε και πάλι με ανατροπή τον Τζόκοβιτς ο Τσιτσιπάς - Με τον Ναδάλ στον τελικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 20/12/19 - 21:32

Για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Νόβακ Τζόκοβιτς, έστω κι αν αυτή τη φορά ήταν σε αγώνα επίδειξης.

Ένα μήνα μετά την κατάκτηση του ATP Finals, ο 21χρονος Έλληνας τενίστας, νο 6 στην παγκόσμια κατάταξη, αντιμετώπισε στα ημιτελικά του Mubadala World Tennis Championship στο Άμπου Ντάμπι τον Σέρβο άσο, νο 2 στον κόσμο, και, παρ' όλο που έχασε το πρώτο σετ με 6-3, κατάφερε να πάει το δεύτερο σετ στο τάι μπρέικ και να το πάρει με 7-6(4) και στο τρίτο σετ έφτασε στο 6-4 και στη σπουδαία νίκη.

Ο Τσιτσιπάς είχε επικρατήσει πάλι με ανατροπή του Τζόκοβιτς στο τουρνουά της Σανγκάης τον Οκτώβριο με 2-1 σετ(6-3, 5-7, 3-6).

Μπορεί να πρόκειται για φιλικό τουρνουά, όμως ο Έλληνας άσος έδειξε να είναι σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει των υποχρεώσεων του τον Ιανουάριο.

Ο Σέρβος ήταν καταπληκτικός στο πρώτο σετ, βρέθηκε γρήγορα μπροστά με 3-0 και με άλλο ένα break στο 5-1. Ο Στέφανος μείωσε 5-3, όμως ο «Νόλε» με το δεύτερο set point έφτασε στο 6-3 παίρνοντας το σετ.

Οι ρόλοι αντιστράφηκαν στο δεύτερο σετ με τον Έλληνα άσο να ξεκινά με 5-1, όμως ο Τζόκοβιτς κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5. Το σετ πήγε στο τάι μπρέικ, με τον Τσιτσιπά να το παίρνει με 7-4.

Στο τρίτο και τελευταίο σετ, ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε καλά με 2-0, ενώ στη συνέχεια έχασε τέσσερα break point για διπλό break, δύο στο 3ο game και άλλα δύο στο 7ο (4-2). Τελικά, ο Έλληνας άσος πήρε το σετ και το ματς με 6-4.

Ο Ναδάλ θα είναι ο αντίπαλος του Τσιτσιπά

Η έκπληξη δεν έγινε και ο Ράφαελ Ναδάλ θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον αυριανό (21:12, 17:00) τελικό του Mubadala World Tennis Championship. Ο Ισπανός (νο1 στον κόσμο) νίκησε άνετα με 2-0 (6-1, 6-3) τον Κάρεν Χατσάνοβ, σε αγώνα που διήρκησε 90 λεπτά και ο Ναδάλ απώλεσε μόνο τέσσερα games.

Μετά το 1-1 του πρώτου σετ ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου αυτή την περίοδο πήρε τα επόμενα πέντε, δείχνοντας από την αρχή τις προθέσεις του απέναντι στον Ρώσο αντίπαλό του. Ο Ναδάλ θα αγωνιστεί για 6η φορά στον τελικό του τουρνουά, που διεξάγεται στο Αμπου Ντάμπι, με στόχο να πάρει τον 5ο του τίτλο.