Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ συγχαίρει τον Ιερώνυμο για τον Πάπα

 
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ συγχαίρει τον Ιερώνυμο για τον Πάπα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ενημερώθηκε: 17/11/21 - 20:11

Τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και τους Μητροπολίτες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου συγχαίρει για την "Ορθόδοξο στάση τους και την αποστασιοποίηση τους από την επίσκεψη του Πάπα στην Ελλάδα" ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ

ο Πάπας θα βρεθεί το διάστημα 4-6 Δεκεμβρίου προσκεκλημένος της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ενώ συνάντηση θα έχει και με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την ιδιότητα του αρχηγού κράτους.

Σε άρθρο του με τίτλο “Η προβληματική επίσκεψη του κ. Φραγκίσκου στην Ελλάδα” ο κ. Σεραφείμ αναφέρει :

Διαχρονική αξία του Ελληνικού Πολιτισμού και της Αμωμήτου Πίστεώς μας είναι η φιλοξενία κάθε συνανθρώπου που έχει την καλωσύνη να επισκεφθεί την πατρίδα μας. Γι’αυτό και στην μακραίωνη πορεία του έθνους μας, η φιλοξενία προσέλαβε επικές και «θεικές» διαστάσεις. Ωστόσο η έλευση στην πατρίδα μας κατόπιν προσκλήσεως της Εξοχωτάτου Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του κ. Φραγκίσκου Μπεργκόλιο, ο οποίος διακατέχει το περίπυστο πρεσβυγενές Πατριαρχείο της Πρεσβυτέρας Ρώμης, ως αρχηγού «Κράτους», αναπόδραστα συνεγείρει τα κανονικά κριτήρια της Μιάς, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας που αποτελούν την απόφανση του Παναγίου και Τελεταρχικού Πνεύματος που ενοικεί κατά την αψευδή επαγγελία του Κυρίου εν τη Εκκλησία και οδηγεί Αυτήν εις πάσαν την αλήθειαν (Ιω. 16,13). Παρέλκει να αναφερθεί ότι το αναντίστοιχο προς το μέγεθός του, εις σημειολογίαν, «κράτος» του Βατικανού ανιδρύθη υπό του φασιστικού καθεστώτος του ημιπαράφρονος δικτάτορος Μπενίτο Μουσολίνι, με την γνωστή συμφωνία του Λατερανού. Ο κ. Φραγκίσκος Μπεργόλιο, κατά ταύτα δυνάμει του Ζ΄ κανόνος της Αγίας Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου της Αδιαιρέτου Εκκλησίας, εις την οποίαν αναπόσπαστον μέλος ήτο και το πρεσβυγενές Πατριαρχείο της Δύσεως-Πρεσβυτέρας Ρώμης προ της αλώσεώς του και της διαρπαγής του από τον κακόδοξο και αιρετικό Φραγκισμό, διακελεύοντος «Τους άπαξ εν κλήρω τεταγμένους και μοναστάς ωρίσαμεν μήτε επί στρατείαν μήτε επί αξίαν κοσμικήν έρχεσθαι. Ή τούτο τολμώντας και μη μεταμελουμένους ώστε επιστρέψαι επί τούτο, ο διά Θεόν πρότερον είλοντο αναθεματίζεσθαι» τυγχάνει κατεγνωσμένος, πέραν των άλλων κακοδοξιών και αιρέσεων διά του αναθεματισμού υπό της Αγίας Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου και της Μιάς Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, εμφανιζόμενος ως «αρχηγός κρατικής οντότητος» του παρόντος κόσμου.

Ως προκύπτει όμως, εκ του γνωστοποιηθέντος προγράμματος επισκέψεως στην χώρα μας του κ. Φραγκίσκου Μπεργκόλιο, ο οποίος σημειωτέον, ενώ εχρημάτισε Ρωμαιοκαθολικός «Αρχιεπίσκοπος» Αργεντινής δεν αποτολμά να επισκεφθεί την χώρα καταγωγής και δράσεώς του, διά να μην εισπράξη την αποδοκιμασία του Αργεντίνικου λαού, διά την κατεγνωσμένη δικαστικώς σε αυτόν συνεργασία του με το δικτατορικό καθεστώς Βιντέλα και τις άνω των 30.000 δολοφονίες και εξαφανίσεις του καθεστώτος, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου θα επισκεφθεί την Μυτιλήνη και «θα βρεθεί στο Κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης όπου θα αναπέμψει δέηση». Η αποδοχή από την Κυβέρνηση αυτής της προθέσεως του κ. Φραγκίσκου Μπεργκόλιο αποτελεί μέγιστο εγκληματικό λάθος διότι αποτελεί σημειολογικά πράξη ενδυνάμωσης του υβριδικού πολέμου, που ενορχηστρώνει η γειτονική χώρα, ο Πρόεδρος Ερντογάν και το Σουνιτικό μπλόγκ εις βάρος της χώρας μας, της Ευρωπαικής Ηπείρου και της πολιτισμικής και θρησκευτικής ευρωπαικής ταυτότητος.

Είναι πασίδηλο, ότι το Ισλάμ διαχρονικά επεκτείνεται με δύο τρόπους όπως σε πολλά ανακοινωθέντα μας έχομε καταδείξει. Ο ένας είναι ο θρησκευτικός λεγόμενος πόλεμος (τζιχάντ) και ο άλλος η μετοίκησις και η πληθυσμιακή αλλοίωσις διά των πολλαπλών γεννήσεων. Αυτός ο δεύτερος τρόπος έχει επιλεγεί από το Σουνιτικό μπλόγκ για την κατάληψη και ισλαμοποίηση της Ευρωπαικής Ηπείρου. Δισεκατομμύρια διακινούνται διά την επίτευξη του στόχου με αργυρώνητους δημοσιογραφικούς καλάμους, σκοτεινές ΜΚΟ και «χρησίμους ηλιθίους» γιατί είναι πρόδηλο ότι οι μετακινούμενοι «για καλύτερη ζωή»μουσουλμανικοί πληθυσμοί θα μπορούσαν άνετα να κατευθυνθούν στην Σαουδική Αραβία που έχει την δυνατότητα φιλοξενίας 3.000.000 ανθρώπων και στις πάγχρυσες χώρες του Αραβικού Κόλπου. Τη στιγμή όμως αυτή που η χώρα μας βίωσε τον υβριδικό πόλεμο του Μαρτίου 2020 από την Γείτονα και η Ευρώπη βιώνει την επίθεση του μεταναστευτικού μουσουλμανικού ρεύματος στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσσίας και ο Πρόεδρος κ. Ερντογάν μας απειλεί με την «επέλαση» 5.000.000 μουσουλμάνων μεταναστών και ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ορθότατα δηλώνει διεθνώς, ότι η γειτονική χώρα είναι ασφαλής χώρα και επομένως όποιος εισέρχεται εις αυτήν από εμπόλεμες περιοχές και επιδιώκει να μετακινηθεί σε άλλη χώρα χάνει την ιδιότητα του πρόσφυγα και γίνεται μετανάστης, είναι τουλάχιστον αντιφατικό, επικίνδυνο και απαράδεκτο να επιτρέπεται στον κ. Φραγκίσκο Μπεργκόλιο να μας προκαλεί ως δήθεν «απανθρώπους και αναισθήτους» στο «δράμα των λαών» με τη σημειολογικά προκλητική κίνησή του στη Μυτιλήνη.

Το γραφείο επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών της καθ’ ημάς Ι. Μητροπόλεως, έχει με πολλές καταχωρήσεις του καταδείξει τον αιρετικό, κακόδοξο και αμεταμέλητο χαρακτήρα του Ρωμαιοκαθολικισμού και την περιφρόνιση του Διεθνούς Δικαίου αλλά και της ψευδοευγένειας απέναντι στην Αγιωτάτη ημών μαρτυρική Εκκλησία. Δύο μόνον παραδέιγματα είναι αρκετά η πρόσφατη αγιοποίηση του «ανθρωπομόρφου τέρατος», Καρδιναλίου του Ζάγκρεμπ Αλοισίου Στέπινατς, καταδικασθέντος ως ηθικού αυτουργού υπό του Δικαστηρίου Εγκληματιών του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου για τις φρικωδέστατες και μαρτυρικές δολοφονίες 880.000 Ορθοδόξων Σέρβων, ως και η πρόδηλη περιφρόνηση της Αγιωτάτης ημών Εκκλησίας υπό του κ. Φραγκίσκου Μπεργκόλιο και η ενθρόνηση εν μέση Αθήνα ενός Ισπανού Βενεδικτίνου Ρωμαιοκαθολικού «ιερέως» του κ. Εμμανουήλ Νιν, ως δήθεν «ελληνορύθμου Επισκόπου Καρακοβίας» της ανύπαρκτης ουνιτικής Ελληνικής κοινότητος.

Περαίνων αισθάνομαι την υποχρέωση δημοσία να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και τους Σεβασμιωτάτους Αγίους Αδελφούς της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου διά την Ορθόδοξο στάση των και την αποστασιοποίηση από την συγκεκριμένη προβληματική επίσκεψη.