Οργή Ερντογάν για το πρωτοσέλιδο του Economist: «Τα εξώφυλλα περιοδικών δεν θα επηρεάσουν την εθνική μας βούληση»

 
Δ

Ενημερώθηκε: 05/05/23 - 10:37

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τις κρίσιμες εκλογές της 14ης Μαΐου στην Τουρκία, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επιβάλλει την δική του προεκλογική ατζέντα, στοχοποιώντας τον βασικό του αντίπαλο, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Τις τελευταίες μέρες ο Τούρκος πρόεδρος στοχοποιεί τον επικεφαλής της ενωμένης αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τον ευθέως για «μειοδοσία», για σχέσεις και «κρυφή ατζέντα» με τους Κούρδους, αλλά και «δεσμεύσεις» που υποτίθεται έχει αναλάβει απέναντι στην «Δύση», εννοώντας τις ΗΠΑ.

«Λάδι στη φωτιά» έριξε το δημοσίευμα του Economist που κάνει λόγο για «έξωση» του Ερντογάν μετά τις προσεχείς εκλογές σημειώνοντας ότι ενδεχόμενη επικράτηση του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στις προεδρικές εκλογές της 14ης Μαΐου στην Τουρκία θα αποτελέσει μήνυμα επικράτησης της «γνήσιας Δημοκρατίας» απέναντι σε σύγχρονες προσπάθειες υπονόμευσής της από πλευράς σύγχρονων αυταρχικών ηγετών.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η εν λόγο δημοσίευση προκάλεσε έντονο εκνευρισμό στο στρατόπεδο Ερντογάν, και συγκεκριμένα, ο Ιμπραήμ Καλίν, ο στενός συνεργάτης του Τούρκου προέδρου, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter έγραψε, μεταξύ άλλων, « οι εποχές που δίνονταν εντολές στη χώρα μου τελείωσαν. Ο τουρκικός λαός θα έχει τον τελευταίο λόγο με την ψήφο του».

Απάντηση του Ερντογάν στο πρωτοσέλιδο του Economist

Απάντηση στο πρωτοσέλιδο του Economist που αναφέρει ότι «ο Ερντογάν πρέπει να φύγει» και χαρακτηρίζει τις τουρκικές εκλογές ως τις πιο σημαντικές του πλανήτη έδωσε ο τούρκος πρόεδρος.

«Δεν θα επιτρέψουμε να κατευθύνεται η εσωτερική μας πολιτική και να κουνάνε τα δάχτυλα στην εθνική βούληση τα εξώφυλλα των περιοδικών, που αποτελούν τον επιχειρησιακό μηχανισμό των παγκόσμιων δυνάμεων» αναφέρει μεταξύ άλλων ο τούρκος πρόεδρος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ