Με αυτή τη λιμουζίνα-θωρηκτό θα κυκλοφορεί ο Ομπάμα στην Αθήνα (ΦΩΤΟ-BINTEO)

 
Το κινητό "τέρας" των  6,8 τόνων με τη θωράκιση 20 πόντων, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα των απίστευτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την ασφάλεια του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα

Ενημερώθηκε: 14/11/16 - 19:52

Το κινητό "τέρας" των 6,8 τόνων με τη θωράκιση 20 πόντων, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα των απίστευτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την ασφάλεια του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα.


Δώδεκα αυτοκίνητα σαν το παραπάνω όχημα έχουν κατασκευαστεί στα εργοστάσια της GM στο Ντιτρόιτ και, σύμφωνα με πηγή των μυστικών υπηρεσιών του Προέδρου «μπορεί να μοιάζουν με αυτοκίνητα, στην πραγματικότητα όμως είναι …απόρθητα φρούρια.

Η προεδρική λιμουζίνα καταναλώνει 63,5 λίτρα βενζίνης στα 100 χλμ(!), φυσιολογικό για όχημα 6,8 τόνων. Το βάρος έχει φτάσει σε αυτά τα κιλά, λόγω της πρόσθετης θωράκισης αλλά και όλων εκείνων των στοιχείων ασφαλείας που διαθέτει.

Το όχημα κοστίζει 1,5 εκατ. δολάρια και έρχεται με εξαιρετικά μεγάλη θωράκιση στις πόρτες που τις καθιστούν τόσο βαριές, που είναι σχεδόν αδύνατο να ανοίξουν από μέσα .
Η δεξαμενή καυσίμων του οχήματος είναι επίσης θωρακισμένη και τυλιγμένη με ένα ειδικό αφρώδες υλικό για την προστασία έναντι της θραύσης σε περίπτωση ατυχήματος ή μια επίθεση με πυροβόλα όπλα.


Φυσικά, το όχημα είναι εφοδιασμένο με σύστημα για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς, ειδικούς μηχανισμούς κλειδώματος , στην εμπρός μάσκα έχει τοποθετηθεί κάμερα με νυχτερινή όραση και η στρατιωτική βαθμού πανοπλία περιλαμβάνει ακόμη και αφαιρούμενα φύλλα fiberglass για τα φτερά και τις πόρτες .
Ο χώρος του V8 κινητήρα είναι σφραγισμένος για την προστασία έναντι επίθεσης με χημικά . Η θωράκιση της πόρτας ξεπερνά τους 20 πόντους σε πάχος , ενώ τα αλεξίσφαιρα τζάμια έχουν πάχος 12,7 πόντους.

Δείτε το βίντεο με τις λεπτομέρειες του "The Beast" αλλά και του προεδρικού αεροπλάνου, γνωστού ως "Air Force One":

Σχετικά Θέματα:

«Στο πόδι» η ΕΛ.ΑΣ. για την επίσκεψη Ομπάμα-Απαγορεύτηκαν οι πορείες και οι συγκεντρώσεις στην "κόκκινη ζώνη"

Ομπάμα: Oυσιαστική ελάφρυνση του χρέους

Με προκήρυξη για την Τσατάνη η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς απειλεί τον Ομπάμα

Ακύρωση της ομιλίας Ομπάμα στο Αστεροσκοπείο και μεταφορά της στο Ίδρυμα Νιάρχος

Συμβολικό το χτύπημα στην Γαλλική Πρεσβεία-Ομπάμα ή Αμπντάλα ο λόγος; (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας για τον Ομπάμα-Δείτε ποια σημεία του κέντρου θα “σφραγιστούν”