Παγκρήτια: Προχωράει η απορρόφηση της Συνεταιριστικής Κεντρικής Μακεδονίας

 
ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ

Ενημερώθηκε: 30/11/22 - 21:53

Η Παγκρήτια Τράπεζα ανακοινώνει την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με τη «Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας» με σκοπό τη διερεύνηση της δυνατότητας  συγχώνευσής τους με απορρόφηση της  Συνεταιριστικής Τράπεζας από την Παγκρήτια ή με όποιον άλλο τρόπο κριθεί κατάλληλος.

Τα μέρη θα προσέλθουν σε διαπραγμάτευση και θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να έλθουν σε δεσμευτική συμφωνία μέχρι τις 31.1.2023.

Η ανακοίνωση της Παγκρήτιας Τράπεζας έρχεται μετά τις καταιγιστικές αλλαγές που επήλθαν με την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου στα τέλη Οκτωβρίου. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της ΑΜΚ κατά 98,7 εκατ. ευρώ, η Παγκρήτια απέκτησε νέο μεγαλομέτοχο και στρατηγικό επενδυτή, την Thrivest Holding - επενδυτικό σχήμα των επιχειρηματιών Δ. Μπάκου, Ι. Καϋμενάκη και Αλ. Εξάρχου – η οποία κατέχει ποσοστό 32,5% στην Τράπεζα. Ο πρώην μεγαλομέτοχος και στρατηγικός επενδυτής της Παγκρήτιας, το Lyktos Group του Μιχάλη Σάλλα, δεν άσκησε τα δικαιώματά του για το ποσοστό 19,95% που κατείχε στην Τράπεζα και το τελικό ποσοστό του διαμορφώθηκε στο 11,25%, συμπεριλαμβανομένου ποσοστού μετοχών 2% - 2,50% που κατείχε η ΑΝΕΚ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ