Προειδοποίηση Ντράγκι: Πιθανό και ένα τέταρτο μνημόνιο για την Ελλάδα

Μια νέα βόμβα για τέταρτο ελληνικό μνημόνιο  "έριξε" ο Μάριο Ντράγκι πετώντας το μπαλάκι στην κυβέρνηση
Ενημερώθηκε: 14/12/17 - 17:50

Μια νέα βόμβα "έριξε" ο Μάριο Ντράγκι.

Την ώρα που υπάρχει μια καθολική αποδοχή καλυτέρευσης της ελληνικής οικονομίας, με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ να κάνει και τις αναφορές του στην Ελλάδα και την πιθανότητα εξόδου από το πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2018, ο πρόεδρος της ΕΚΤ προειδοποιεί για ένα τέταρτο μνημόνιο, το οποίο όμως θα εξαρτηθεί από την Κυβέρνηση. 

ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 80 ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΞΗ

Όπως είπε χαρακτηριστικά μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, η κυβέρνηση θα αποφασίσει αν πρέπει να προχωρήσει σε νέο πρόγραμμα, εφόσον «η ελληνική οικονομία έχει αδυναμίες».

Ερωτηθείς και για το πώς μπορεί να εξασφαλιστεί η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, ο κεντρικός τραπεζίτης «έδειξε» προς την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, λέγοντας ότι «η ρευστότητα είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόζονται και της αποδοχής που τυγχάνουν από τις αγορές».

Ο Ρέγκλινγκ στέλνει επιστολή στους επενδυτές και...«κλείνει το μάτι» στην Ελλάδα

 

Αμετάβλητα τα επιτόκια

 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άφησε σήμερα αμετάβλητο, σε ιστορικά χαμηλά του 0%, το επιτόκιο, ενώ παράλληλα αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό. Αμετάβλητα παρέμειναν επίσης το επιτόκιο οριακής χρηματοδότησης στο 0,25% και το επιτόκιο καταθέσεων στην ΕΚΤ από άλλα τραπεζικά ιδρύματα στο -0,4%.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένει ότι τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν στα σημερινά τους επίπεδα για παρατεταμένη χρονική περίοδο και πολύ πέραν του χρονικού ορίζοντα διενέργειας των καθαρών αγορών στοιχείων ενεργητικού.

Με πληροφορίες από το newsmoney.gr