Πρόοδο πάνω σ' ένα συγκεκριμένο πακέτο μέτρων διαπιστώνει η Επιτροπή

 Πρόοδο πάνω σ' ένα συγκεκριμένο πακέτο μέτρων διαπιστώνει η Επιτροπή
Ενημερώθηκε: 12/04/16 - 15:26

Την προσωρινή διακοπή των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα για να δοθεί η δυνατότητα στους επικεφαλής του κουαρτέτου και στα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης να μεταβούν στην Ουάσινγκτον για την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ, επιβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αλεξάντερ Βιντερστάιν.

Ο κ. Βιντερστάιν πρόσθεσε πως η αποστολή των θεσμών στην Αθήνα θα συνεχιστεί μετά το ταξίδι στην Ουάσινγκτον με σκοπό να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό. Όσον αφορά τις διαβουλεύσεις που θα πραγματοποιηθούν στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε πως είναι μια «ευκαιρία» για την ανταλλαγή απόψεων των εμπλεκόμενων στελεχών από τους θεσμούς και από την ελληνική κυβέρνηση για όλα τα θέματα που βρίσκονται ανοιχτά.
Τέλος, ο Α. Βιντερστάιν επανέλαβε πως κατά το δεύτερο μέρος της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα για την πρώτη αξιολόγηση που έλαβε χώρα από τις 2 Απριλίου, σημειώθηκε «πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα πάνω σ' ένα «πακέτο» μέτρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 

ΕΚΤ: Σημειώθηκε πρόοδος αλλά απαιτείται ισχυρή δέσμη μέτρων

Αισιοδοξία στις Βρυξέλλες για συμφωνία

Στην Ουάσιγκτον οι θεσμοί χωρίς συμφωνία στις αποσκευές

Αυτές θα είναι οι νέες συντάξεις μετά το «μαχαίρι» Κατρούγκαλου (πίνακες)