Ν. Παππάς: Θέμα χρόνου η ψηφιακή διακίνηση εγγράφων στο Δημόσιο

 
Ν. Παππάς: Θέμα χρόνου η ψηφιακή διακίνηση εγγράφων στο Δημόσιο

Ενημερώθηκε: 26/01/18 - 13:25

Θέμα χρόνου είναι η έκδοση της προκήρυξης για το έργο της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων για όλο το δημόσιο, σύμφωνα με απάντηση που έδωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή της ΝΔ 'Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ειδικά για το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, ο Νίκος Παππάς είπε ότι το σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων είναι σε πλήρη ανάπτυξη, δηλαδή, τα έγγραφα διακινούνται, διεκπεραιώνονται, υπογράφονται ηλεκτρονικά και οι 600 υπάλληλοι του υπουργείου έχουν απομακρυσμένη ψηφιακή υπογραφή.

Οι... υποσχέσεις του Νίκου Παππά για τις άδειες των ραδιοφώνων

δημόσιο

Το έργο για την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων στο έχει ενταχθεί ήδη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, από τις 24 Ιανουαρίου και εντάχθηκε και ένα ακόμη κρίσιμο έργο, για την ψηφιακή γεωργία.

«Νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί αυτό και μάλιστα θα σας έλεγα ότι είναι η πρώτη φορά που θα γίνει με τρόπο αποτελεσματικό για τα συμφέροντα του δημοσίου, διότι θα διασφαλίζεται η διαλειτουργικότητα και θα είναι ένα έργο που θα εξασφαλίσει στο δημόσιο 400 εκατομμύρια ευρώ» είπε ο Νίκος Παππάς και ευχαρίστησε, από το βήμα της Βουλής, και την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη για τη συστηματική συνεργασία -και σε επίπεδο υπηρεσιακό και σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας- ώστε να έχουμε την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων, έως το τέλος του έτους.

Η βουλευτής της ΝΔ που είχε θέσει το θέμα, δεν συμμερίστηκε την αισιοδοξία για την ολοκλήρωση του έργου. «Δεν κρύβεται η ανικανότητα και η ολιγωρία σας στα θέματα του υπουργείου σας» είπε η κ. Ασημακοπούλου, εκτιμώντας ότι σε λίγο καιρό θα έρθει στην επιφάνεια μια τεράστια αποτυχία που θα έχει σοβαρές επιπτώσεις, διότι, όπως υποστήριξε, υπάρχει η πληροφορία ότι απορρίφθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ το σχέδιο που είχε υποβληθεί από το υπουργείο για τη διάθεση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ, με τη μορφή επιδότησης σύνδεσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων για υψηλές ταχύτητες ίντερνετ.

Κτηματολόγιο: Κίνδυνος μαζικής κατάσχεσης κατοικιών από το Δημόσιο

ΕΕ

Η κ. Ασημακοπούλου είπε μάλιστα ότι αυτά ήταν έργα ενταγμένα και δρομολογημένα από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά από την ιδεοληψία του προκατόχου του κ. Παππά αποφασίστηκε να απενταχθούν και να επανασχεδιαστούν με τρόπο που προσέκρουσε στους κανόνες της περί ανταγωνισμού και θεωρούνται κρατικές ενισχύσεις.