Κ. Ζαχαριάδης: Δεν είναι αποστάτες αυτοί που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

 
zaxariadis

Ενημερώθηκε: 24/11/23 - 14:10

Λάθος χαρακτήρισε ο Κώστας Ζαχαριάδης τον χαρακτηρισμό του «αποστάτη» για τους αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πάντως ότι ήταν λάθος και η πράξη τους, που στην ουσία αποδυναμώνει την προοπτική ανασυγκρότησης του κόμματος.

«Θεωρώ ότι είναι τελείως λάθος να υπάρχουν τέτοιοι χαρακτηρισμοί. Διαφωνώ και τουλάχιστον εμένα δεν μου αρμόζει για κάποιον τον οποίο τον λέω 20 χρόνια σύντροφο να μην τον λέω και την επόμενη μέρα», είπε στα Παραπολιτικά 90.1 Fm, ερωτηθείς για το εάν θεωρεί αποστάτες τους αποχωρήσαντες.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για το εάν ο κ. Κασσελάκης βλέπει το ζήτημα από διαφορετική οπτική γωνία, αφού δεν τους είχε για 20 χρόνια συντρόφους, απάντησε: «Ναι, αλλά τα κόμματα δεν είναι των προέδρων. Οι πρόεδροι είναι πάρα πολύ σημαντικοί αλλά τα κόμματα είναι οι αγώνες οι αξίες και οι διαδρομές».

Παράλληλα, όπως είπε, θεώρησε «λάθος των αγαπημένων συντρόφων, φίλων και συνοδοιπόρων να αποχωρήσουν από το κόμμα και επί της ουσίας στην πράξη να αποδυναμωθεί η προοπτική και η δυνατότητα αυτού του κόμματος να ανασυγκροτηθεί και να επιστρέψει ως μεγάλο κυβερνητικό κόμμα».

«Παραμένω αποφασιστικά στον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο κ. Ζαχαριάδης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο ίδιος παραμένει αποφασιστικά στο κόμμα. «Εγώ δεν φεύγω από το κόμμα στο οποίο μπήκα στα 17 μου χρόνια και θα παλέψω ώστε αυτό το κόμμα να μπορέσει να ανασυγκροτηθεί, να γίνει μεγάλο και να ανακτήσει την κυβερνώσα προοπτική», ανέφερε.

Όσον αφορά στις δημοσκοπικές μετρήσεις, υποστήριξε ότι τα πάντα είναι ανατρέψιμα και αναστρέψιμα και ζήτησε συγγνώμη από όσους στέκονται στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν την πολύμηνη κρίση. «Θέλω να ζητήσω συγνώμη για αυτή την κακή εικόνα που παρουσιάζουμε στο εξωτερικό μας και θέλω να στείλω ένα μήνυμα ότι μπορούμε καλύτερα και θα πάμε καλύτερα. Είναι λογικό και αναμενόμενο όταν κόμματα βιώνουν μια τέτοια μεγάλη περιδίνηση αυτό να έχει και κοινωνική και δημοσκοπική αποτύπωση όμως τα κόμματα μπορούν να ανασυγκροτηθούν και να πάνε μπροστά και αυτό πρέπει να κάνουμε».

Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαριάδη, ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει θέσεις, έχει πρόγραμμα με αυτό κατέβηκε στις εκλογές, είναι τα συνεδριακά του ντοκουμέντα της προηγούμενης περιόδου και βεβαίως αυτά αλλάζουν με συνεδριακές αποφάσεις. Είναι ένα κόμμα το οποίο είναι εδραιωμένο στο χώρο της ευρείας Αριστερά και της Κεντροαριστεράς».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ