Βολές Ιγκλέσιας σε Τσίπρα: Έκανες την Ελλάδα ένα προτεκτοράτο

Βολές Ιγκλεσιας σε Τσιπρα: Έκανες προτεκτοράτο την Ελλάδα
Ενημερώθηκε: 22/06/16 - 22:00

 Από τις αγκαλιές και τα φιλιά στα προεκλογικά μπαλκόνια, τα κοινά συνθήματα εναντίον της λιτότητας και των Βρυξελλών περάσαμε στην απέναντι όχθη και στις ευθείες βολές του επικεφαλής των podemos εναντίον του Αλέξη Τσίπρα. Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας σε συνέντευξη του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατρέψει την χώρα σε προτεκτοράτο παρομοιάζοντας την μάλιστα με τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

 «Δυστυχώς η Ελλάδα είναι ένα προτεκτοράτο με μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» είπε μεταξύ άλλων.

 Ο επικεφαλής των Podemos απευθυνόμενος προς τους ισπανούς ψηφοφόρους καθώς σε λίγες ημέρες στην χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου θα διεξαχθούν εκλογές τόνισε πως το κόμμα του δεν θα γίνει ΣΥΡΙΖΑ. Ευχήθηκε μάλιστα στον Αλέξη Τσίπρα κάποια στιγμή να μπορέσει να εφαρμόσει το δικό του πρόγραμμα, το οποίο αρχικά είχε εξαγγείλει.

 «Ο Αλέξης έκανε ότι μπορούσε. Ελπίζω η κατάσταση να αλλάξει και ο ΣΥΡΙΖΑ να μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμα του. Μιλάμε όμως για ένα προτεκτοράτο και είναι τρομερό το γεγονός ότι στα πλαίσια της Ε.Ε υπάρχει χώρα χωρίς κυριαρχία στα χέρια αυτών που κυβερνούν. Δεν αυτή η περίπτωση της Ισπανίας και ούτε πρόκειται να γίνει» τόνισε στην συνέντευξη του στην Ισπανική εφημερίδα.

 Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πάμπλο Ιγκλέσιας ασκεί σκληρή κριτική στον πολιτικό του σύντροφο Αλέξη Τσίπρα. Πέρσι το καλοκαίρι και μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ο αρχηγός των podemos είχε κατεβάσει την φωτογραφία που είχε με τον έλληνα πρωθυπουργό από το twitter.

 ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

 Τσίπρας: Το β εξάμηνο του 2016 επιστρέφει στην ανάπτυξη η Ελλάδα

 Τσίπρας: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει δύο κρίσεις ταυτόχρονα

 Κυβερνητικές θριαμβολογίες για τον TAP - Τσίπρας: Πέρασμα σε νέα εποχή

 Ισπανία: «Όχι» από τους Σοσιαλιστές σε Λαϊκό Κόμμα, Ποδέμος

 Νέα δημοσκόπηση δείχνει άλμα του Podemos