Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Δίωξη για κακούργημα σε βάρος του Κ. Φλώρου – Κρατούμενος μέχρι την απολογία του

 
Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Δίωξη για κακούργημα σε βάρος του Κ. Φλώρο

Ενημερώθηκε: 24/04/24 - 20:43

Κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για βιαιοπραγία κατά βουλευτή απήγγειλε ο Εισαγγελέας στον ανεξάρτητο βουλευτή, προερχόμενο από τους Σπαρτιάτες, Κωνσταντίνο Φλώρο για την επίθεση μέσα στην Βουλή σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου.

Το σοβαρό επεισόδιο που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του κ. Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία, για διάπραξη κακουργήματος και έτσι ο ανεξάρτητος βουλευτής συνελήφθη αμέσως μετά την πράξη του.

Σε βάρος του βουλευτή ασκήθηκε ποινική δίωξη με βάση το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα στην κακουργηματική μορφή της πρώτης παραγράφου,που ορίζει ότι:

«Όποιος με βία ή με απειλή βίας επιβάλλει στη Βουλή ή την Κυβέρνηση ή σε μέλος τους την εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά τους, τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών. Η ίδια ποινή επιβάλλεται αν η πράξη στρέφεται κατά αρχηγού αναγνωρισμένου κατά τον κανονισμό της Βουλής πολιτικού κόμματος».

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε μετά την δίωξη στον Ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει προθεσμία. Μέχρι την απολογία του θα παραμείνει κρατούμενος.

Υπάρχει παρελθόν ανάμεσα στον Ευστάθιο Φλώρο, πατέρα του Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος το 2019 ήταν υποψήφιος με την Ελληνική Λύση αλλά τον είχε διαγράψει ο Κυριάκος Βελόπουλος. Η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση έγινε γιατί ο πατέρας του κ. Φλώρου, θεώρεισαι ότι από ένα λογαριασμό social media υπήρχαν φραστικές επιθέσεις από τον κ. Βελόπουλο. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης δεν έχει αυτό το λογαριασμό και γενικά δε χρησιμοποιεί τα social media.

Ο κ. Γραμμένος έχει κατάγματα στα ρινικά οστά και επίσης φέρει διάστρεμμα στην γνάθο του, σύμφωνα με το ισταρικό ανακοινωθέ. Ωστόσο, ο κ. Φλώρος αρνείται ότι τον γρονθοκόπησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γραμμένος βρίσκεται στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει. Ο κ. Φλώρος κρατείται στα γραφεία της Κρατικής Ασφαλείας και αναμένεται εντός της ημέρας να μεταφερθεί ενώπιον του εισαγγελέα στην Ευελπίδων.

Μετά την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, ο οποίος ενεργοποίησε τον άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα για το αυτόφωρο κακούργημα, πλέον η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα. Αν η Δικαιοσύνη αποφανθεί ότι όντως έχει τελεστεί το αδίκημα του κακουργήματος, τότε η υπόθεση θα παραμείνει στα χέρια της.

Ο Κ. Φλώρος καταγράφεται να κινείται απειλητικά προς τον Β. Γραμμένο

O πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνος Φλώρος καταγράφεται να κινείται απειλητικά προς τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα φέρεται να τον γρονθοκοπεί.

«Έτυχε να εξέλθω λίγα δεύτερα μετά το βίαιο περιστατικό. Είδα έναν βουλευτη πεσμένο στο πάτωμα και κάποιοι να προσπαθούν να τον σηκώσουν. Στη μύτη του το σημάδι του χτυπήματος μπορώ να πω ότι είχε παραμορφωθεί, είχε αλλάξει χρώμα η μύτη του. Οι διάλογοι δεν έγιναν αντιληπτοί τουλάχιστον από εμένα. Η ωμή βία δεν έχει καμία θέση στο ναό της δημοκρατίας. Τέτοια περιστατικά είναι απολύτως καταδικαστέα. Το περιστατικό δεν γνωρίζω αν έγινε από πέσιμο. Είδα ότι η μύτη του ήταν παραμορφωμένη», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος, αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.

Σε φωτογραφίες από τους διαδρόμους της Βουλής, φαίνεται ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης να έχει πέσει στο έδαφος και παριστάμενοι να σπεύδουν προς το μέρος των δύο ανδρών για να τους κρατήσουν σε απόσταση.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος δήλωσε, αφού ήταν κι αυτός αυτόπτης μάρτυρας: «Ήμουν μπροστά σε αυτό το κατάπτυστο περιστατικό το οποίο αποδεικνύει ότι μέσα στην Βουλή υπάρχει ο Κασιδιαρισμός από κόμματα που αυτοπροσδιορίζονται ως δεξιά. Γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης μπροστά στα μάτια μου. Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης έπεσε στο πάτωμα. Και μάλιστα πήγε στο ιατρείο της Βουλής ενώ ο άλλος φώναζε. Αποδεικνύεται ότι υπάρχει προϊστορία».

Το πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά χρονικά επεισόδιο διαδραματίστηκε κατά την διάρκεια της συζήτησης για την άρση ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου. Σύμφωνα με τον νυν ανεξάρτητο και πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνο Φλώρο, είχε προηγηθεί χυδαία επίθεση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης εναντίον του.

Ο διάλογος σύμφωνα με τον Κ. Φλώρο

Κ. Φλώρος: Αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές.

Β. Γραμμένος: Βούλωσέ το εσύ σκουπίδι.

Κ. Φλώρος: Άντε…

Β. Γραμμένος: Γ@@@ τη μάνα σου… Εσένα τη μανούλα σου θα τη γ@@@@@. Θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα, θα το θυμάσαι παλιόπ@@@@@.

Τον διάλογο διαψεύδει ο Κυριάκος Βελόπουλος ο οποίος κατηγορεί τον Κωνσταντίνο Φλώρο για άσεμνες χειρονομίες εναντίον του.

«Τον εν λόγω διάλογο έδωσε ο ίδιος ο κατηγορούμενος – για κακούργημα πλέον – αλλά και κάποιοι “καλοθελητές”, που επιχειρούν να εμπλέξουν την Ελληνική Λύση, επινοώντας τον, ως γραμμή υπεράσπισης» αναφέρει σε ανακοίνωση η Ελληνική Λύση.

Ο πρόεδρος της Βουλής απομάκρυνε τον ανεξάρτητο βουλευτή για 15 ημέρες από το Κοινοβούλιο, κινώντας εναντίον του τη διαδικασία του αυτοφώρου.

«Ο Κανονισμός της Βουλής δεν προβλέπει την κτηνώδη συμπεριφορά, για αυτό είναι επιεικής. (…) Έδωσα εντολή να οδηγηθεί στις αρχές καθώς στοιχειοθετείται εκδοχή βιαιοπραγίας κατά την άσκηση καθηκόντων του. (…) Άκουσα για χυδαίες ύβρεις θα σταλούν τα πρακτικά αλλά και η μαρτυρία αστυνομικών που άκουσαν αυτές τις ύβρεις στη δικαιοσύνη για περαιτερω» τόνισε ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος, λίγη ώρα αργότερα, συνοδεία ανδρών της φρουράς της Βουλής μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ. Όπως έκρινε ο πρόεδρος της Βουλής, έχει παραβεί το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα σύμφωνα με το οποίο αποτελεί κακούργημα η βιαιοπραγία εναντίον βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του με ποινή έως 10 έτη.

«Υπερβολική η κατηγορία» δήλωσε η δικηγόρος του κ. Φλώρου, Βάσω Πανταζή.

Ομόθυμη καταδίκη

«Αλληλέγγυοι στο συνάδελφο που δέχτηκε επίθεση από βουλευτή. Απαράδεκτο» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης.

«Kαταδικάζουμε τις συμπεριφορές που υποδαυλίζουν ακραίες θέσεις και τις κάμψεις του ελεύθερου φρονήματος και των βουλετών» είπε ο Διονύσιος-Χαράλαμπος Καλαματιανός, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παναγιώτης Δουδωνής, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, καταδίκασε το περιστατικό λέγοντας: «Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει πού βρίσκονται. Είναι απαράδεκτη αυτή η τραμπούκικη ενέργεια, κρύβεται άλλος πίσω από αυτό το γεγονός».

«Ο φασισμός και η ακροδεξιά δεν αντιμετωπίζεται με νομικά τερτίπια αλλα ο ελληνικός λαός θα τον στείλει εκεί που πρέπει» τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, βουλευτής του ΚΚΕ.

«Δεν περίμενα ποτέ άνθρωποι στο κοινοβούλιο να επαναλάβουν πράξεις που έχουν να κάνουν με ζωώδη ένστικτα. Όσοι θέλουν να συμπεριφέρονται ως ζώα να βγουν στη ζούγκλα και να συμπεριφέρονται έτσι» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα το περιαστικό που έλαβε χώρα στο κοινοβούλιο» είπε η βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς, Μερόπη Τζούφη.

Για πολύ τραγικό και απαράδεκτο περιστατικό έκανε λόγο ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας. «Το καταδικάζουμε απερίφραστα. Καταδικάζουμε την κάθε μορφή βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται. Ιδίως σε αυτό τον ιερό χώρο που τον σεβόμαστε και αγαπάμε» είπε ο κ. Στίγκας και πρόσθεσε: «Συμφωνούμε με τον κ. Τασούλα ώστε να μην υπάρχουν τέτοια άθλια περιστατικά εδώ μέσα».

Ο πρόερος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός, ανέφερε: «Καταδικάζουμε το γεγονός, αλλά όταν τα μήλα είναι ξινά, δεν φταίνε τα μήλα, φταίνε οι μηλιές».

«Δεν έχουν θέση στο κοινοβουλίο χειροδικία, ύβρεις και συμπεριφορές ξεκαθαρίσματος λογαριασμών που σε τίποτα δεν υπηρετούν αυτό που αναμένουν οι πολίτες να συγκροτήσει το Κοινοβούλιο» τόνισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ