Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Στη Βουλή η διάταξη για το ΟΑΚΑ

 
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Στη Βουλή η διάταξη για το ΟΑΚΑ

Ενημερώθηκε: 18/05/22 - 14:52

Αντίστροφα για να κάνει δικό του το κλειστό του ΟΑΚΑ για τα επόμενα 49 χρόνια μετράει ο μπασκετικός Παναθηναϊκός. Την Τρίτη κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η διάταξη για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων στο «τριφύλλι».

Σε αυτή αναφέρεται ότι η συμφωνία περιλαμβάνεται το κεντρικό κτήριο μαζί με το σύνολο των βοηθητικών κτηρίων, γραφείων και εγκαταστάσεων, τον κινητό εξοπλισμό και τον περιβάλλοντα περιφραγμένο χώρο. Πέρα απ’ αυτά, δε, παραχωρείται και το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του parking (P5).

Στη διάταξη προβλέπεται ότι το ΟΑΚΑ θα λαμβάνει ετησίως το 30% επί των καθαρών εσόδων που προκύπτουν από την μίσθωση και την εμπορική εκμετάλλευση των κτηρίων, των εγκαταστάσεων και των υπαίθριων χωρών (με εξαίρεση τα έσοδα από εισιτήρια, χορηγίες, τηλεοπτικά δικαιώματα και διαφημίσεις).

Παράλληλα η ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεσμεύεται για επένδυση 3 εκατ. ευρώ εντός 12 ετών στις παραχωρούμενες εγκαταστάσεις, ενώ υποχρεούται να τις συντηρεί και να αποκαθιστά κάθε φθορά ή ζημιά.

Τέλος, δίνεται η ευχέρεια στην ΕΟΚ να χρησιμοποιεί επίσης τις εγκαταστάσεις για τις ανάγκες των εθνικών ομάδων, ενώ εκείνες θα είναι διαθέσιμες και για τη φιλοξενία διεθνών διοργανώσεων.