Το κουνούπι, ταύρος και η ΝΔ

Κυριάκος Μητσοτάκης
Ενημερώθηκε: 05/10/21 - 11:45
Του Γιάννη Μιχελάκη

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα, για το άνοιγμα της ΝΔ σε πρόσωπα, που δεν ανήκουν στο παραδοσιακό στελεχιακό δυναμικό της κεντροδεξίας παράταξης.

Μάλιστα, οι συζητήσεις αυτές συμπίπτουν και με την επέτειο ίδρυσης της ΝΔ (4/10/1974).

Το θέμα -ιδεολογικά- λύνεται εύκολα με την καταστατική διακήρυξη του κόμματος.

Η ΝΔ, έγραφε ο ιδρυτής της, Κωνσταντίνος Καραμανλής, «θα υπηρετεί πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του έθνους, που βρίσκονται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς».

Και ακόμα ανέφερε ότι η ΝΔ «θα ανανεώνεται διαρκώς από τις νέες δυνάμεις της χώρας, τις οποίες θεωρεί πάντα προνομιούχες, γιατί εμφανίζουν αμεσώτερα τον παλμό της εποχής μας».

Οι δύο αυτές φράσεις ξεκαθαρίζουν τα πράγματα και κάθε παρερμηνεία είναι εκ του πονηρού!

Τώρα, αν κάποιος επιμένει στις «παραπλανητικές ετικέτες Δεξιάς, Κέντρου και Αριστεράς» -όπως τις χαρακτήριζε ο αείμνηστος Κ. Καραμανλής- και δεν πείθεται, ούτε από την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος, βάζοντας θέματα ιδεολογικά θα του θυμίσω έναν μύθο του Αισώπου:

«Μια φορά και έναν καιρό, ένα κουνούπι καθόταν για πολύ ώρα στο κέρατο ενός ταύρου. Όταν αποφάσισε να φύγει, σκέφτηκε, πριν το κάνει, να ζητήσει τη γνώμη του ταύρου, για την απόφασή του αυτή.

Ο ταύρος με αδιαφορία του απάντησε: 

«Μα ούτε όταν ήρθες το πήρα χαμπάρι, αλλά και ούτε εάν φύγεις θα το πάρω είδηση»!

Πάντα επίκαιρος -και πολιτικά- ο Αίσωπος..!