Σχέδιο με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσω κατάργησης φορέων και θέσεων – Μείωση μισθών με ψαλίδισμα ειδικών μισθολογίων και επιδομάτων!

 
Σχέδιο με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσω κατάργησης φορέων και θέσεων – Μείωση μισθών με ψαλίδισμα ειδικών μισθολογίων και επιδομάτων!

Ενημερώθηκε: 26/07/16 - 12:01

Αποκάλυψη – βόμβα σχεδίου που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και το οποίο, εαν εφαρμοστεί, θα επιφέρει σαρωτικές ανατροπές στο Δημόσιο.

Ουσιαστικά μπαίνει κόφτης στο Δημόσιο για να δελεαστούν οι δανειστές και να συναινέσουν σε μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Αν δηλαδή πάρει σάρκα και οστά το σχέδιο τότε ΜΠΟΡΕΙ η τρόικα να σκεφτεί την μείωση του στόχου από 3,5% σε 2,5% για το πλεόνασμα.

Λουκέτα στο Δημόσιο με μειώσεις μισθών σε Δημοσίους Υπαλλήλους

Μία σειρά δύσκολων επιλογών στο Δημόσιο συμπεριλαμβάνεται στο κυβερνητικό σχέδιο, που θα φέρουν τα πάνω κάτω στο Δημόσιο.

Οι προτάσεις που είναι στο τραπέζι αφορούν σε:

- Μείωση του αριθμού των ειδικών μισθολογίων

- Εναρμόνιση των επιδομάτων στους Δημοσίους Υπαλλήλους

- Αλλαγές στα μισθολογικά κλιμάκια με απώτερο στόχο τη σταθεροποίηση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο.

Η τελευταία και πιο σοβαρή πτυχή του σχεδίου μεταφράζεται πολύ απλά σε λουκέτο σε φορείς, δηλαδή κατάργηση θέσεων, κάτι που θα σημάνει χωρίς δεύτερη κουβέντα απολύσεις.

Το μεγάλο ερώτημα είναι εαν η κυβέρνηση ανοίξει τώρα μέτωπο και με το Δημόσιο, ενώ περιμένει καυτό φθινόπωρο λόγω των επικείμενων επώδυνων αλλαγών στα εργασιακά.

Ανέλπιστος σύμμαχος αυτή τη στιγμή των Δημοσίων Υπαλλήλων είναι ο Σόιμπλε, όσο και αν αυτό ακούγεται παράδοξο.
Ο λόγος είναι πως η γερμανική κυβέρνηση, κυρίως για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους, στυλώνει τα πόδια και αρνείται κάθε κουβέντα για μείωση του στόχου στα πρωτογενή πλεονάσματα που θα πρέπει να πιάσει η Ελλάδα.

Νέο «λουκέτο» και 230 εργαζόμενοι της «MONDIAL POL» στο δρόμο...

Σχετικά θέματα:

Μισθολόγιο στρατιωτικών: Διαβάστε τις μειώσεις – σοκ στους μισθούς!

Πηγή: Καθημερινή