Απίστευτες δικαιολογίες από Π. Κουρουμπλή και Ν. Σαντορινιό για το «έγκλημα» στον Σαρωνικό

 
Απίστευτες δικαιολογίες από Π. Κουρουμπλή και Ν. Σαντορινιό για το «έγκλημα» στον Σαρωνικό

Ενημερώθηκε: 21/09/17 - 13:49

Θυμηδία προκαλούν πλέον οι δικαιολογίες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, σχετικά με την μη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ναυτικής Ασφάλειας (EMSA) για την αποτροπή της τεράστιας οικολογικής καταστροφής που προκλήθηκε από την πετρελαιοκηλίδα που δημιούργησε το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη II».

Νεκτάριος Σαντορινιός

Από την μια πλευρά ο υφυπουργός Ναυτιλίας εφηύρε μια άλλη δικαιολογία για να εξηγήσει τον λόγο που η κυβέρνηση ειδοποίησε τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ναυτικής Ασφάλειας (EMSA) την Τρίτη και όχι την Κυριακή.

Περιγράφοντας τις κινήσεις του υπουργείου Ναυτιλίας μετά το ναυάγιο ο κ. Σαντορινιός είπε στο ΠρακτορείοFM, τον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων: «Η κηλίδα πηγαίνει στη Σαλαμίνα, όπου υπάρχουν λιμανάκια. Στα λιμανάκια ένα μεγάλο σκάφος, όπως αυτό του EMSA, δεν μπορεί να επιχειρήσει. Και για πρώτη φορά βλέπουμε την κηλίδα να έρχεται την Τρίτη το μεσημέρι. Την Τρίτη το βράδυ καλούμε το σκάφος του EMSA, αφού προηγουμένως από τη Δευτέρα γνωρίζαμε ότι βρισκόταν σε αποστολή».

Παναγιώτης Κουρουμπλής

Ο υπουργός Ναυτιλίας με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ προσπάθησε να δικαιολογήσει με διαφορετικό τρόπο την κωλυσιεργία για την έκκληση βοήθειας από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς.

Ελλάδα

Ανέφερε ότι το πλοίο του EMSA που ήταν στην , ήταν σε αποστολή ως την Τρίτη, άρα δεν μπορούσε να έρθει και αυτό τους το είπε ο Οργανισμός. Μετά είπε, «το πιο κοντινό στην Ελλάδα πλοίο του EMSA ήταν στη Μάλτα», το πλοίο κινείται με δέκα κόμβους, άρα «θέλει 3,5 μέρες για να έρθει από τη Μάλτα, δεν είναι αεροπλάνο, θέλει 3,5 μέρες» και διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι «κάναμε το καλύτερο δυνατό και σε ότι αφορά το θέμα της EMSA».

Ο κ. Κουρουμπλής συμπλήρωσε ότι «την Τρίτη είχαμε την πρώτη κηλίδα να φαίνεται ότι πάει στον Πειραιά, να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, δεν φαινόταν την Κυριακή τέτοιο πράγμα, δεν φαινότανε», επιχειρώντας να εξηγήσει την κυβερνητική ολιγωρία των πρώτων ημερών και την καταστροφική επέκταση της ρύπανσης σε όλο τον Σαρωνικό από την πετρελαιοκηλίδα του δεξαμενόπλοιου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλάζει συνεχώς το αφήγημα ο Κουρουμπλής στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα

Ν. Σαντορινιός: Έχουν απαντληθεί τα 2/3 από το «Αγιά Ζώνη ΙΙ», βελτιωμένη η εικόνα στις παραλίες

Νικολόπουλος: Επιπόλαια αντιμετώπιση στα «όργια» της παραοικονομίας!