Κουτσούμπας: Πολιτική «αντιλαϊκών μέτρων» από την κυβέρνηση

Κουτσούμπας: Πολιτική «αντιλαϊκών μέτρων» από την κυβέρνηση
Ενημερώθηκε: 22/07/19 - 21:39

Προγραμματικές δηλώσεις: «Δοκιμασμένα στελέχη στην υλοποίηση αντιλαϊκών πολιτικών» είναι οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η κυβέρνηση θα ακολουθήσει πολιτική «νέων αντιλαικών μέτρων», επισήμανε ο κ. Κουτσούμπας.

Κατηγόρησε δε, την Ν.Δ για κατασταλτική πολιτική λέγοντας πως «είναι καταστολή η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου που πάει χέρι-χέρι με την ιδιωτικοποίηση» από τους ίδιους που «δεν λένε κουβέντα για ολόκληρες περιοχές της Αθήνας με έξαρση της εγκληματικότητας όπου δεν υπάρχουν πανεπιστημιακά ιδρύματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 

Παράλληλα είπε ότι «θα αντιπαλέψουμε τον ρατσισμό απέναντι στους πρόσφυγες και σε όσους κάνουν διαφορετικές επιλογές στην ζωή τους».

Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες του κόμματος, ο Δ.Κουτσούμπας είπε πως «η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ θα φέρει στην Βουλή τις διεκδικήσεις με δεκάδες τροπολογίες και προτάσεις νόμου».

Επίσης «θα συνεχίσει να διεκδικεί προστασία των ανέργων και σταθερή δουλειά με δικαιώματα». Επίσης δήλωσε ότι για τους μικροεπαγγελματίες θα ζητήσει «άμεση ανακούφισή τους από την θηλειά των χρεών».

Ο γραμματέας του ΚΚΕ ξεκαθάρισε πως τάσσεται υπέρ της «δημόσιας καθολικής και υποχρεωτικής ασφάλισης» καθώς και της παροχής δωρεάν υγειονομικής περίθαλψης.

Ειδική αναφορά έκανε ο Δ.Κουτσούμπας στην πολιτική προστασία αναφέροντας ότι «η κλιματική αλλαγή δεν μπορεί να γίνεται το άλλοθι για να κρυφτούν οι ευθύνες για τη απουσία υποδομών για να προστατευτεί η ζωή του λαού».