Αγωνία και φόβοι για επεισόδια στην Θράκη από την επίσκεψη Ερντογάν

Φόβοι για παρατράγουδα- 22 συλλογικότητες της Θράκης ετοιμάζουν αντισυγκέντρωση στην αναμενόμενη "τουρκοφιέστα"- Σταύρωσαν τα σπίτια μειονοτικών (ΦΩΤΟ)
Ενημερώθηκε: 08/12/17 - 00:18

Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα: Ο Ερντογάν ήρθε ίδιος και απαράλλακτος στην Αθήνα και είπε να ανοίξει προκλητικά  όλη τη βεντάλια των τουρκικών αξιώσεων, τόσο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και στον Αλέξη Τσίπρα

Και τι δεν είπε....ότι υπάρχουν εκκρεμότητες στη Συνθήκη της Λωζάννης και ανάγκη αναθεώρησής της, έθεσε θέμα για τη μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης και το Αιγαίο, ενώ για το Κυπριακό τάχθηκε υπέρ της διχοτόμησης του νησιού σε δυο κράτη με βάση το σχέδιο Ανάν. Στο μόνο που συμφώνησαν με τον Αλέξη Τσίπρα  ήταν για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον Τραμπ.

Άλλωστε τα λέγαμε και τις προηγούμενες μέρες...Ο Ερντογάν απλά δεν αλλάζει τρόπο σκέψης κι ούτε πρόκειται, αφού οι περισσότεροι γνώριζαν ότι  ο ουσιαστικός λόγος που θα ερχόταν στην Ελλάδα, είναι η Θράκη και η αφορμή για μία ακόμα "φιέστα"εθνικισμού σαν αυτή του Τσαβούσογλου. Αυτός είναι ο ουσιαστικός λόγος λοιπόν που ήρθε στην Ελλάδα, όχι για να δώσει, αλλά για να πάρει κιόλας.Άλλωστε τι να πεις σε έναν ηγέτη χώρας που αποδίδει τις αλλεπάλληλες παραβιάσεις στο Αιγαίο σε ..ενθουσιασμό των πιλότων!

Έτσι λοιπόν σήμερα (8/12) τα βλέμματα στρέφονται στην Κομοτηνή και το κλίμα μόνο επιφανειακά δείχνει ήρεμο, καθώς  οι προκλητικές δηλώσεις του «Σουλτάνου» στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου χαρακτήρισε τουρκική τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και κατήγγειλε διακρίσεις σε βάρος των μουσουλμάνων της περιοχής, αυξάνουν την αγωνία για το τι ακριβώς θα πει ο Τούρκος πρόεδρος και βέβαια το πώς θα αντιδράσει σε τυχόν νέες προκλήσεις η Αθήνα.  

Αντισυγκέντρωση συλλογικοτήτων της Θράκης

Το κλίμα είναι βέβαιο πως θα είναι τεταμένο, καθώς, αντισυγκέντρωση στην επίσκεψη Ερντογάν στην Κομοτηνή, προγραμματίζεται για τις 11:30 το πρωί της Παρασκευής, στο κεντρικό Ηρώο (Σπαθί) της πόλης. Η πρωτοβουλία ανήκει στις 22 συλλογικότητες της Θράκης, που αντιδρούν στην επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ευαίσθητη περιοχή.

Μέτρα ασφαλείας 

Απαγορευτικές κορδέλες έχουν «κυκλώσει» το τζαμί Κιρ Μαχαλά της οδού Φιλιππουπόλεως, που  θα προσευχηθεί ο Τούρκος πρόεδρος, καθώς  η παρουσία ανδρών της αστυνομίας  και της προσωπικής ασφάλειας του Ερντογαν, είναι έντονη.

"

Προκλήσεις με φέιγ βολάν και «μαρκαρίσματα» σπιτιών

Την ίδια στιγμή το περιστατικό με το «μαρκάρισμα» -από αγνώστους- σπιτιών μουσουλμάνων της Κομοτηνής, πάνω στους τοίχους  των οποίων σχημάτισαν με σπρέι σταυρούς, ερευνά η αστυνομική διεύθυνση Ροδόπης. 

"

 

Στο συμβάν αναφέρθηκε και ο Τούρκος Πρόεδρος στη συνάντησή που είχε με τον Έλληνα ομόλογο του Προκόπη Παυλόπουλο.

Το βράδυ της Τετάρτης (6/12)  άγνωστοι έριξαν φέιγ βολάν σε μουσουλμανικές συνοικίες της Κομοτηνής, τα οποία ανέγραφαν απειλητικά: «Σκέψου ξανά. Ο Ερντογάν θα φύγει, εσύ όμως θα είσαι και αύριο εδώ». 

"

Εισαγόμενοι οπαδοί

 Τις τελευταίες μέρες το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και οι σκληροπυρηνικοί της μειονότητας, εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου «χιλιάδες μειονοτικών»  να υποδεχτούν τον ... σουλτάνο. 

Με τηλεφωνήματα, sms, mail και αναρτήσεις στα social media καλούνται οι μειονοτικοί της Θράκης, να δώσουν δυναμικό «παρών», στέλνοντας ταυτόχρονα και «μήνυμα» εντός και εκτός συνόρων και για το μέγεθος της μειονότητας αλλά κυρίως για την εθνική της ταυτότητα. 

Ήδη έχουν ναυλωθεί λεωφορεία που θα μεταφέρουν κόσμο από μειονοτικά χωριά προς την Κομοτηνή για την υποδοχή Ερντογάν. Οι ιμάμηδες τζαμιών, που πρόσκεινται στους ψευδομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, γυρίζουν πόρτα πόρτα τα χωριά καλώντας τους μουσουλμάνους να συμμετάσχουν στην υποδοχή στο Κιρ Μαχαλέ της Κομοτηνής.

Καταλαβαίνετε λοιπόν μετά από όλα αυτά ότι τα παρατράγουδα δεν απέχουν και πολύ.