ΕΛ.ΑΣ: Κατεπείγουσα ΕΔΕ για τους τραυματισμούς στην πορεία των εκπαιδευτικών - Γεροβασίλη: ΜΑΤ χτύπησαν στα τυφλά διαδηλωτές (ΦΩΤΟ)

ΕΛ.ΑΣ: Κατεπείγουσα ΕΔΕ για τους τραυματισμούς στην πορεία των εκπαιδευτικών -  Γεροβασίλη: ΜΑΤ χτύπησαν στα τυφλά διαδηλωτές (ΦΩΤΟ)
Ενημερώθηκε: 11/01/19 - 19:44

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε τη  διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για τους τραυματισμούς που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής πορείας εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε μία γυναίκα στο κεφάλι από χειρομβοβίδα κρότου λάμψης και ένας άντρας στο χέρι. Και οι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Πρόκειται για τον βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή και την Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ.

 

traumatias05

 

traumatias04

 

traumatias03

 

 

traumatias02

Αξίζει να σημειωθεί ότι  οι αστυνομικοί πετούσαν τις χειρομβοβίδες κρότου λάμψης, ενώ βρισκόντουσαν πίσω από τις κλούβες χωρίς να γνωρίζουν και να κοιτάνε προς τα πού κατευθύνονται, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματισμοί.

 

Όλγα Γεροβασίλη: Τα ΜΑΤ χτύπησαν στα τυφλά - ΕΔΕ διέταξε η ΕΛ.ΑΣ.

 

Για «απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίοι χτύπησαν στα τυφλά συγκεντρωμένους διαδηλωτές με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης», κατά τη διάρκεια της σημερινής πορείας εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του δσ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, κάνει λόγο η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως τονίζει, «αυτού του είδους οι αντιδημοκρατικές πρακτικές όσων επιμένουν να μη λαμβάνουν το μήνυμα των καιρών και νοσταλγούν άλλες, σκοτεινές, εποχές, δεν είναι ανεκτές».

Ήδη τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τους τραυματισμούς που προκλήθηκαν διέταξε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως αναφέρει «για άλλη μία φορά»επίμεμπτες συμπεριφορές αστυνομικών που πλήττουν κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών δεν είναι σε καμία περίπτωση ανεκτές από την ηγεσία του Σώματος και με το πνεύμα αυτό θα εξεταστούν στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε».

 

epeisodia10

 

epeisodia11

 

 

epeisodia12

Καταδίκη από το ΚΚΕ

 

Την «άγρια επίθεση των ΜΑΤ» -όπως αναφέρει- εναντίον της συγκέντρωσης εκπαιδευτικών έξω από τη βουλή, καταδικάζει το ΚΚΕ.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση «έφθασαν μάλιστα στο σημείο να εκτοξεύσουν, με τυφλό χτύπημα μέσα στο πλήθος, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης».

Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης, σύμφωνα με το ΚΚΕ, ήταν ο τραυματισμός διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, οι οποίοι και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

«Η επίθεση αυτή δείχνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει κανένα δισταγμό, προκειμένου να επιβάλει την πολιτική της, η οποία στο χώρο των εκπαιδευτικών εκφράζεται με την ομηρία και ανεργία χιλιάδων συμβασιούχων και αδιόριστων, καθώς και με τα χιλιάδες κενά στα σχολεία», επεσήμανε το ΚΚΕ.

Για το συμβάν διάβημα έκανε στην υπ. Προστασίας του Πολίτη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.