Είχε συνεργούς η Ρούλα Πισπιρίγκου; - Τα στοιχεία που την «καίνε» - Έρευνα για τα άλλα δύο παιδιά

 
Είχε συνεργούς η Ρούλα Πισπιρίγκου; - Τα στοιχεία που την «καίνε» - Έρευνα για τα άλλα δύο παιδιά

Ενημερώθηκε: 31/03/22 - 13:15

Ενώπιον της ανακρίτριας του εισαγγελέα και ανακριτή βρέθηκε σήμερα Πέμπτη η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας (Ελαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα). Την ίδια στιγμή, η έρευνα των αρχών συνεχίζεται προκειμένου να πέσει άπλετο φως και στις συνθήκες θανάτου και των άλλων παιδιών της οικογένειας, της Μαλένας ηλικίας 3,5 ετών και της Ίριδας, η οποία άφησε τη τελευταία της πνοή ενώ ήταν μόλις έξι μηνών.

παραιτήθηκε και από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο δικηγόρος της,

Εν τω μεταξύ, Απόστολος Λύτρας, σύμφωνα με πληροφορίες. Εντός των επομένων ωρών αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωσή του.

Η 33χρονη συνελήφθη την Τετάρτη το απόγευμα δυνάμει εντάλματος και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ όπου διανυκτέρευσε κρατούμενη. Στο πλαίσιο της έρευνας για την πολύκροτη υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα προέκυψαν ισχυρές ενδείξεις ότι δηλητηρίασε το μεγαλύτερο από τα τρία της παιδιά, την Τζωρτζίνα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ομολογήσει και πέρασε τη νύχτα αμίλητη. Οι έρευνες του Ανθρωποκτονιών συνεχίζονται για να εξιχνιαστούν και οι άλλοι δύο θάνατοι, της Μαλένας και της Ίριδος.

Τις εξελίξεις στην υπόθεση πυροδότησαν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης καθώς ανιχνεύτηκε σε μεγάλη ποσότητα η χημική – φαρμακευτική ουσία κεταμίνη, που πιθανολογείται ότι προκάλεσε το θάνατο της 9χρονης.

Η χημική ουσία κεταμίνη χρησιμοποιείται ως αναισθητικό για μεγάλα ζώα αλλά και ως ναρκωτικό και η οποία, όπως προέκυψε από τις καταθέσεις των γιατρών και νοσηλευτών δεν συγκαταλέγεται στα μυοχαλαρωτικά και αντιεπιληπτικά σκευάσματα που χορηγούνταν στο άτυχο κορίτσι, στο διάστημα των 9 μηνών που μεσολάβησαν από το πρώτο επεισόδιο ανακοπής που υπέστη, τον Απρίλιο του 2021 έως τον θάνατό της, στα τέλη Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές σε περίπτωση υπερδοσολογίας η εν λόγω ουσία μπορεί να γίνει τοξική προκαλώντας σε σύντομο χρόνο τον θάνατο.

Στο ερώτημά του προς το εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, ο κ. Μπουζιάνης είχε ζητήσει να γίνει ποσοτική ανάλυση της εν λόγω ουσίας με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι τελικά ανιχνεύτηκε σε ποσότητα 6 mgr που είναι ικανή να προκαλέσει τον θάνατο μέσα σε διάστημα από 5 έως 15 λεπτά.

Τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων έρχονται να συμπληρώσουν τα όσα διεπίστωσε ο παθολογοανατόμος Σταμάτης Θεοχάρης, που πραγματοποίησε την ιστολογική εξέταση της 9χρονης. Στο πόρισμά του ο κ. Θεοχάρης είχε εντοπίσει ίχνη πνευμονικού οιδήματος, ενώ στο τέλος του πορίσματος υποδείκνυε στον ιατροδικαστή να προχωρήσει σε περαιτέρω έρευνα για τους «χορηγηθέντες φαρμακευτικούς παράγοντες».

Η άτυχη Τζωρτζίνα εισήχθη στο νοσοκομείο τον Απρίλιο του 2021 με συμπτώματα σπασμών, όπως είχε αναφέρει στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό η μητέρα της. Υπεβλήθη σε μια σειρά εξετάσεων δίχως οι γιατροί να εντοπίσουν κάποιο παθολογικό πρόβλημα. Τον Απρίλιο του 2021 και ενώ βρισκόταν στο Καραμανδάνειο υπέστη ανακοπή και επανήλθε στη ζωή μόνο μετά από τις προσπάθειες των γιατρών να την επαναφέρουν στη ζωή που διήρκεσαν 45 λεπτά. Το αποτέλεσμα ήταν να υποστεί σοβαρή εγκεφαλική βλάβη λόγω έλλειψης οξυγόνου. Έκτοτε παρέμενε νοσηλευόμενη στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο, το Ωνάσειο και το νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου κατέληξε την 29η Ιανουαρίου 2022.

Καθώς α) η κεταμίνη δρα σε διάστημα 5 έως 15 λεπτά και β) για διάστημα τουλάχιστον 30 λεπτών πριν καταλήξει, στο μονόκλινο δωμάτιο νοσηλείας η Τζωρτζίνα βρισκόταν μόνο με τη μητέρα της η 33χρονη κατέστη βασική ύποπτη για το φόνο της 9χρονης. Έτσι, σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης δυνάμει του οποίου απογευματινές ώρες χθες συνελήφθη στην Πάτρα από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Αστυνομικές πηγές θεωρούν ιδιαίτερα πιθανό και τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, Μαλένα και Ίριδα, που απεβίωσαν το πρώτο τον Απρίλιο του 2019 και το δεύτερο τον Μάρτιο του 2021, να πέθαναν με τον ίδιο τρόπο. Αποκαλύπτουν μάλιστα ότι έχουν κρατηθεί τμήματα των ιστών των δύο παιδιών και αναμένεται να γίνουν συμπληρωματικές εξετάσεις προκειμένου να ελεγχθεί εάν και σ’ αυτά είχε χορηγηθεί η ίδια ουσία.

Το ερώτημα που προκύπτει, είναι αν η Ρούλα Πισπιριγκου είχε συνεργούς; Στο κάδρο των ερευνων είναι δυο άτομα που εξετάζεται αν γνώριζαν κάτι και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να κληθούν για κατάθεση. Για την ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στην μητέρα των τριών παιδιών μίλησε στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος Αστυνομικών ΝΑ Αττικής, Γ. Καλλιακμάνης, ο οποίος επισήμανε ότι η αστυνομία ψάχνει τυχόν εμπλοκή άλλων προσώπων.